Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, despre amânarea JO: ”Trăim vremuri grele. Nu ne dorim niciun sportiv bolnav!”

VIDEO Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, despre amânarea JO: ”Trăim vremuri grele. Nu ne dorim niciun sportiv bolnav!”

Alte sporturi

Comentarii

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului a comentat amânarea Jocurilor Olimpice şi a vorbit despre situaţia la nivel intern a centrelor naţionale şi a sportivilor români.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, marţi, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în această vară. ”Amânarea Jocurilor Olimpice, la fel ca şi în cazul Euro 2020, era de aşteptat dată fiind evoluţia gravă a crizei coronavirusului în întreaga lume” a explicat Ionuţ Stroe,ministrul Tineretului şi Sportului.

”Este o măsură care a fost cerută atât de sportivi, dar şi de câteva ţări participante la Jocurile Olimpice, precum Canada, Marea Britanie, chiar şi SUA. Se pare că toată lumea a înţeles că trebuie prioritizată sănătatea sportivilor, a staff-urilor şi bineînţeles a spectatorilor. În acest fel ni se confirmă şi nouă că deciziile luate în Romania, de a suspenda toate activităţile la nivel de competiţii, dar şi la nivel de pregătire centralizată ale loturilor naţionale, au fost decizii corecte, bine venite. Nu ne dorim să avem niciun sportiv bolnav. Suntem cu toate centrele naţionale închise de la finalul săptămânii trecute şi aşa vom rămâne în continuare” a mai adăugat Stroe.

El a ţinut să le mulţumească oamenilor de sport pentru implicare şi a făcut un nou apel la solidaritate: ”Aş vrea să mulţumesc tuturor sportivilor şi antrenorilor care mi-au transmis în mod direct sugestiile lor şi as vrea să-i felicit mai ales pe cei care au ales să gestioneze într-un mod responsabil această situaţie de criză şi să pună sănătatea lor înainte de toate. Trăim vremuri grele, vremuri care ne pun pe toţi la încercare, dar şi individual sau ca societate. E timpul să acţionăm solidar, dar şi ca o echipă, iar oamenii din sport înţeleg cel mai bine acest lucru” a încheiat Ionuţ Stroe.

Jocurile Olimpice ar fi urmat să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august.

De la înfiinţarea Jocurilor Moderne, în 1896, este pentru prima oară când jocurile sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de două ori în timpul celor două războaie mondiale.

Afla mai multe despre: ionuţ stroe 

viewscnt
Articole similare