Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, propunere îndrăzneaţă la Universitatea Craiova: "Organizarea clubului sub forma celor de la Boca Juniors". De ce a picat planul

VIDEO | Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, propunere îndrăzneaţă la Universitatea Craiova: "Organizarea clubului sub forma celor de la Boca Juniors". De ce a picat planul

Fotbal intern

Comentarii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a vorbit, în cadrul emisiunii Zoom Sport, despre propunerea pe care le-a făcut-o conducătorilor Universităţii Craiova, în 2010, în privinţa viitorului clubului.

Născut în Iaşi, Ionuţ Stroe s-a îndrăgostit de Universitatea Craiova, echipă pe care o şi susţine de altfel. În 2010, actualul ministru a propus un proiect îndrăzneţ, dar care nu a mai prins contur, din cauza dezafilierii clubului: 

"Da, acum încercam să-mi aduc aminte. Cred că era un moment extrem de dificil pentru clubul nostru. Ţin minte că a existat un conflict între finanţatorul clubului din acel moment, Adrian Mititelu, şi Victor Piţurcă, cel care era manager general. Am propus la vremea respectivă, ca şi suporter, cu toate că acea conferinţă de presă am organizat-o în sediul partidului din care fac parte, PNL, şi am propus la vremea respectivă organizarea clubului sub forma celor de la Boca Juniors, pentru că, la fel, în istoria acestui club au existat momente de maximă... De fapt, ei, în Buenos Aires, sunt rivalii celor de la River Plate, echipa milionarilor. Şi ăştia micii, Boca Juniors, tot timpul s-au organizat sub forma unui acţionariat multiplu, în care şi suporterii, şi toţi contributorii, şi micii întreprinzători oferă cât pot din ce produc ei. Astfel încât, dacă mergi în Argentina, poţi să găseşti pizza Boca, taxi Boca, consignaţie Boca şi aşa mai departe. 

La vremea respectivă, nu îmi mai aduc aminte care era situaţia, dar problema la vremea respectivă, confirmată de altfel ulterior, era că Universitatea Craiova ajunsese aproape în pragul desfiinţării. Cred că e momentul când a plecat Victor Piţurcă de la Craiova, nu?  

Tot timpul am fost suporterul lor. Cei de pe stadion, suporterii fideli, cei vechi ai Craiovei, mă ştiu. Mă ştiu şi din galerie, mă ştiu şi de la meciuri, mă ştiu de peste tot. Mergeam foarte des şi încă merg foarte des. La Craiova, când ajung, încerc să-mi programez vizitele acasă în funcţie şi de calendarul competiţional al Universităţii. Da, da, am fost la ultimul meci acum. Merg tot timpul cu copiii. Şi ei, la fel, sunt pasionaţi de fotbal. Evident, au împrumutat această pasiune de la mine şi ne e drag, ne mândrim", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, pentru Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: ionut stroeuniversitatea craiovauniversitatea craiova ionut stroe 

viewscnt
Articole similare