Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | "Minunea Blondă" a vegheat asupra lor. U Craiova, victorie după 16 ani în faţa FCSB-ului, în ziua dispariţiei lui Ilie Balaci

VIDEO | "Minunea Blondă" a vegheat asupra lor. U Craiova, victorie după 16 ani în faţa FCSB-ului, în ziua dispariţiei lui Ilie Balaci

Superliga

Comentarii

Universitatea Craiova a învins, duminică, în ziua în care l-a pierdut pe marele Ilie Balaci, echipa FCSB, cu scorul de 2-1. Este primul succes obţinut de olteni de la reînfiinţarea clubului din 2013 şi totodată prima victorie după o pauză de 16 ani. Ultima oară, Craiova învingea Steaua în 2002, scor 3-1.

Afectaţi de tragedia morţii lui Ilie Balaci, oltenii au fost de nerecunoscut în prima parte a derby-ului cu FCSB. Roş-albaştrii au deschis scorul. Coman a şutat, iar mingea respinsă de Pigliacelli l-a lovit pe Kelic şi a intrat în poartă, chiar în minutul al optulea. Vicecampioana putea avea un avantaj mai mare până la pauză, dar atacanţii lui Dică au fost imprecişi la finalizare. Tănase şi Gnohere au ratat din situaţii bune.

Craiova şi-a revenit în al doilea act, iar FCSB a căzut. Koljic a adus egalarea, cu cea de-a şasea sa reuşită din acest sezon.

Apoi, Fedele l-a păcălit pe Bălgrădean cu un trasor de la distanţă, iar oltenii au trecut în avantaj.

La fel ca în sezonul trecut, Junior Morais a fost eliminat în Bănie. A făcut henţ în careu, dar Koljic nu l-a putut învinge pe Bălgrădean de la 11 metri. Totuşi, Craiova s-a impus cu 2-1 şi a obţinut prima victorie în derby după 16 ani. Oltenii au urcat pe locul al cincilea, în timp ce roş-albaştrii au pierdut fotoliul de lider după această etapă.

LIVE VIDEO | U Craiova - FCSB 2-1 (Koljic 50', Fedele 72'/Kelic 8'-autogol)
Cartonaş roşu: Junior Morais 86'

Echipele de start:

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Martic, Donkor, Kelic, Bancu - Fedele, Mateiu – Bărbuţ (Meza Colli ’65), Mitriţă (Tiago Ferreira ‘90+5), Mihăilă (Burlacu ’85) – Koljic. Antrenor: Devis Mangia

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Filip, Jr. Morais - Ov. Popescu (Teixeira ’60), Nedelcu - Man, Tănase (Moruţan ’46), Coman (Rusescu ’76) - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică


Final de meci.

Min. 88: Penalty ratat! Elvir Koljic ratează penalty, după o execuţie modestă, în dreapta lui Bălgrădean, care a ghicit colţul şi a scos în corner.

Min. 86: Penalty pentru Craiova şi cartonaş roşu pentru Junior Morais, pentru un henţ comis pe linia porţii, după lovitura de cap a lui Koljic.

Min. 72: Gol, Craiova! Fedele duce scorul la 2-1 cu o execuţie superbă din afara careului, mijlocaşul elveţian fiind ajutat, ce-i drept, şi de lipsa de reacţie a lui Bălgrădean.

Min. 71: Ocazie FCSB. Benzar execută bine o lovitură liberă de la 20 de metri, dar mingea trece puţin peste poarta lui Pigliacelli.

Min 65: Schimbare la Craiova. Iese Cristi Bărbuţ şi intră mijlocaşul paraguayan Cesar Meza Colli, care debutează în alb-albastru cu această ocazie.

Min. 50: Gol, Craiova! Elvir Koljic egalează la cinci minute de la reluare, cu un şut din cădere, după o pasă excelentă a lui Bărbuţ. Este al şaselea gol înscris de Koljic în tricoul Craiovei, la a şasea apariţie. Tot în acest sezon, până să fie transferat în Bănie, Koljic a marcat de opt ori în şapte meciuri jucate în prima ligă din Bosnia, la FK Krupa.

Min. 46: Se reia jocul. La pauză, Nicolae Dică l-a introdus pe Olimpiu Moruţan în locul lui Florin Tănase.

Pauză la Craiova. La finalul primelor 45 de minute regulamentare, FCSB conduce cu scorul de 1-0, în urma autogolului lui Renato Kelic, din minutul al optulea.

Min. 45+1: Patru minute de prelungire pentru prima repriză.

Min. 45: FCSB cere penalty. Florinel Coman execută modest lovitura liberă, în zid, dar mingea îi revine. De această dată, şeptarul FCSB-ului ridică balonul peste zid, pentru Florin Tănase, care este faultat în careu de Renato Kelic. Arbitrul acordă, însă, ofsaid, deşi reluările arată că Tănase plecase din poziţie regulamentară.

Min 44: Cartonaş galben pentru Alex Mateiu. Mijlocaşul Craiovei l-a faultat pe Ovidiu Popescu, la 20 de metri de propria poartă, iar Bîrsan a acordat lovitură liberă pentru oaspeţi. Nemulţumit de decizia arbitrului, Mateiu a şutat în Popescu, motiv pentru care a fost sancţionat.

Min. 40: Jocul este întrerupt preţ de câteva minute, după ce Bălgrădean este lovit de un obiect aruncat din tribune.

Min. 37: Jocul se mută din nou la poarta Craiovei. Gnohere pătrunde în stânga, îl pierde pe drum pe Donkor, dar vârful francez îşi închide unghiul şi nu reuşeşte să scoată decât un corner, după o intervenţie a lui Pigliacelli.

Min. 36: Ocazie şi la cealaltă poartă. Mitriţă execută o lovitură liberă de la aproximativ 30 de metri, dar Bălgrădean reţine fără probleme.

Min. 34: Ocazie mare a oaspeţilor. Florin Tănase trimite puţin pe lângă stâlpul din dreapta porţii lui Pigliacelli, după un un-doi cu Gnohere.

Min. 26: Un nou atac periculos al oltenilor. Acelaşi Mihăilă ia o acţiune pe cont propriu şi pătrunde până în marginea careului de 16 metri, dar şutează în blocaj, deşi avea posibilitatea să paseze atât în stânga sa, pentru Koljic, cât şi în dreapta, acolo unde venise Bărbuţ. Corner pentru Craiova.

Min. 24: Ocazie a Universităţii Craiova. Martic centrează periculos în careu, dar oaspeţii reuşesc să scoată în corner, de lângă Mihăilă.

Min. 8: Gol FCSB! Oaspeţii deschid scorul fix în minutul al 8 - numărul pe care Ilie Balaci îl purta pe tricou - în urma unui autogol al lui Renato Kelic. Florinel Coman l-a driblat în stânga pe Martic, a intrat în centru şi a şutat, iar Pigliacelli a respins balonul în direcţia lui Kelic, care a deviat balonul în propria poartă.

Min. 7: Ocazie Craiova. Fedele şutează de la distanţă, dar Bălgrădean reţine fără probleme.

Min. 6: Craiova cere penalty la o intervenţie a lui Filip asupra lui Elvir Koljic, dar Bîrsan lasă jocul să continue.

Min. 4: FCSB cere fault la Gnohere, la marginea careului de 16 metri, după o intervenţie a lui Kelic.

Min. 1: A început meciul. Atmosferă deosebită pe stadionul din Bănie, în memoria marelui Balaci.

UPDATE | Fanii olteni au umplut stadionul „Ion Oblemenco” în ziua în care Ilie Balaci a plecat să dribleze printre îngeri.


UPDATE | Dispariţia lui Ilie Balaci a îndoliat toată Oltenia şi tot fotbalul românesc. Partida din această seară se va juca astfel în condiţii speciale. LPF a decis ca înaintea jocului să se ţină un minut de reculegere, iar ambele echipe vor evolua cu banderole negre. 


 

  • LIVE VIDEO CSU Craiova - FCSB, duminică, de la 21:00, pe Telekom Sport 1

Noua arenă din Bănie este gata să găzduiască un nou meci care se anunţă spectaculos. În această etapă, Craiova se confruntă cu rivala FCSB, în faţa căreia are însă un complex. Ambele echipe sunt într-o perioadă delicată şi atât Mangia, cât şi Nicolae Dică au motive să-şi facă din nou griji pentru postul lor.

Craiova are două egaluri consecutive, unul la CFR Cluj, urmat însă de un 1-1 cu Hermannstadt, chiar pe teren propriu. În colţul celălalt este Nicolae Dică, cel care în etapa trecută a pierdut surprinzător cu 1-0 în faţa Chiajnei, tot acasă.

LIVE VIDEO CSU Craiova - FCSB. Oltenii şi complexul FCSB
 

Oltenii întâlnesc în derby-ul din această etapă o echipă pe care n-au mai învins-o de 16 ani. Ultima victorie a Craiovei în faţa FCSB-ului a fost pe 1 septembrie 2002, când s-a impus cu 3-1. De atunci, Craiova n-a mai reuşit să câştige, indiferent de forma prin care a trecut. Gică Craioveanu este de părere că a sosit momentul să se termine acest blestem:


”Trebuie să-l spargem odată şi odată. Eu zic că acasă suntem o echipă diferită, mai puternică [...] Sper că şi gazonul să fie recuperat cât de cât, dar consider că nici FCSB nu e la un nivel extraordinar şi de aceea am încredere în băieţi. Sunt convins că o să facem un meci mare şi vom câştiga”, a spus fostul mare atacant român.

LIVE VIDEO CSU Craiova - FCSB. Colegi la naţională, adversari în weekend

CS U Craiova şi FCSB au dat nu mai puţin de nouă jucători la naţionalele de seniori şi tineret. Oltenii au fost reprezentaţi de Cicâldău (la U21), Bancu şi Mitriţă (la seniori), în timp ce FCSB i-a avut la naţionale pe Man, Moruţan, Nedelcu, Coman (toţi la U21), Romario Benzar şi pe Florin Tănase (la seniori).

Numărul mare de internaţionali ar putea avea însă efect de bumerang. ”Tricolorii mici” ar putea veni cu un moral excelent după calificarea la EURO 2019, dar, în acelaşi timp, există riscul să dea semnea de oboseală. Aici, Nicolae Dică ar putea avea mai multe bătăi de cap, deoarece a avut şase jucători la loturile de seniori şi de tineret.

Moruţan este însă încrezător că FCSB va reuşi o nouă victorie cu Craiova: ”Mergem la Craiova încrezători. Trebuie să uităm episodul Chiajna. E un meci, trebuie să ne ridicăm moralul. Mergem acolo să facem meci bun şi să luăm 3 puncte”.

  • LIVE VIDEO CSU Craiova - FCSB, duminică, de la 21:00, pe Telekom Sport 1

Activează pachetul Telekom Sport+ în doar câteva minute, direct de pe telefonul tau! Cum te poţi abona prin MyAccount

Afla mai multe despre: cs u craiovafcsblive videoliga 1 

viewscnt
Articole similare