Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Minunea continuă! Hermannstadt învinge Gaz Metan şi mai face un pas spre finala Cupei României

VIDEO | Minunea continuă! Hermannstadt învinge Gaz Metan şi mai face un pas spre finala Cupei României

Cupa României

Comentarii

FC Hermannstadt îşi continuă evoluţiile bune din Cupa României. Divizionara secundă a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, Gaz Metan Mediaş, în prima manşă a semifinalelor Cupei României, într-un meci pe care formaţia din Sibiu l-a jucat aproape în întregime în superioritate numerică.

După ce au eliminat rând pe rând trei echipe din Liga 1, FC Voluntari, Juventus Bucureşti şi FCSB, elevii lui Alexandru Pelici au primit vizita lui Gaz Metan, în prima manşă a semifinalelor Cupei României. Iar meciul a început cum nu se putea mai bine pentru divizionara secundă. Mijlocaşul portughez Joao Diogo de la Gaz Metan a fost eliminat direct în minutul 8, după o intrare întârziată cu talpa, iar protestele lui Cristi Pustai au făcut ca arbitrul Sebastian Colţescu să-l elimine şi pe antrenorul oaspeţilor.

Gazdele au deschis scorul în minutul 39, prin Bogdan Rusu, cel care marcase de două ori şi în surprinzătorul succes obţinut contra FCSB-ului în sferturi, 3-0. A fost singurul gol al primei reprize, dar şi din întregul meci. Hermannstadt nu a reuşit să profite de superioritatea numerică şi să îşi asigure calificarea încă din primul meci.

Partida retur este programată pe 9 mai, la Mediaş.

În cealaltă semifinală se întâlnesc CS Universitatea Craiova şi FC Botoşani, partida tur fiind programată joi, de la 20:30, în direct la Telekom Sport.

Hermannstadt - Gaz Metan 1-0 (Bogdan Rusu 39')

Min. 70: Dublă ocazie la cealaltă poartă. Mai întâi, Popovici trimite o centrare la firul ierbii, Tătar respinge greşit într-un coechipier, iar mingea se duce în corner. O fază asemănătoare are loc după executarea cornerului. Gazdele resping, Chamed interceptează la marginea careului, pătrunde în stânga şi trimite în faţa porţii, de unde Rondon nu reuşeşte să înscrie dintr-o poziţie ideală.

Min. 69: Mare ocazie irosită de Hermannstadt, prin Bogdan Rusu

Min. 46: S-a reluat jocul. Conduşi pe tabelă, oaspeţii joacă în inferioritate numerică din minutul 8

Pauză la Sibiu, după o primă repriză tensionată şi un gol înscris de divizionara secundă

Min. 39: Goool, Hermannstadt! Bogdan Rusu primeşte o pasă de la Blănaru, în zona punctului de la 11 metri, reia cu latul la colţul lung şi deschide scorul

Min. 11: Este eliminat şi antrenorul oaspeţilor! Cristi Pustai a fost trimis în tribune pentru proteste

Min. 8: Cartonaş roşu Joao Diogo! Fotbalistul portughez al lui Gaz Metan are o intrare întârziată asupra lui Dîlbea şi este eliminat direct

Min. 1: A început primul meci din manşa tur a semifinalelor Cupei României

Echipele de start:

  • Hermannstadt (4-2-3-1): Niga - Al. Coman, C. Pîrvulescu, I. Stoica, Tătar - S. Dîlbea (Boboc 65'), Danci - Lupu (P. Petrescu 75'), Blănaru, Curtean (Hergheligiu 58') - B. Rusu.
  • Gaz Metan (4-4-1-1): Pleşca - Creţu (Rosado 65'), Sîrghi, M. Constantin  (Fytanidis 43'), Popovici - J. Diogo, Cristea - R. Romeo, Olaru, Ely Fernandes (Caiado 82')- Rondon. Rezerve: Greab - Fytanidis, Caiado, Chamed, P. Pîrvulescu, Tîrcoveanu, Rosado.

Hermannstadt a produs una din cele mai mari surprize pe care le-a văzut fotbalul românesc în acest sezon, eliminând FCSB din sferturi. Şi în ce mod, la scor de neprezentare după un meci cu cântec! În weekend, Echipa lui Alexandru Pelici a trecut cu 4-0 de ”jalonul”  Luceafărul Oradea. Două din cele 4 goluri au fost marcate de Blănaru, intrat în minutul 61 al partidei. O dată cu victoria din weekend, Hermannstadt a ajuns la cinci succese consecutive. În tot acest timp n-a primit niciun gol! Până să ajungă în această fază a competiţiei, Hermannstadt a trecut rând pe rând de Industria Gâlda, FC Voluntari, Juventus Bucureşti şi de FCSB.

LIVE VIDEO Hermannstadt - Gaz Metan

Gaz Metan se prezintă la acest meci după o înfrângere foarte dureroasă, 1-2 cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Această înfrângere i-ar putea ”facilita” accesul spre Liga 2, întrucât a rămas pe penultimul loc, cu 15 puncte acumulate. Foarte slabă pe teren străin: 5 înfrângeri în ultimele 6 astfel de meciuri. Gaz Metan a trecut de Metaloglobus, CS Mioveni şi de Astra, până să ajungă în semifinalele Cupei României. 

Afla mai multe despre: hermannstadtgaz metancupa romaniei 

viewscnt
Articole similare