Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Mircea Lucescu, devastat de moartea lui Ilie Balaci: "Trebuia să facă nişte controale. Pentru mine, rămâne un extraordinar talent"

VIDEO | Mircea Lucescu, devastat de moartea lui Ilie Balaci: "Trebuia să facă nişte controale. Pentru mine, rămâne un extraordinar talent"

Special

Comentarii

Relaţia dintre Mircea Lucescu şi Ilie Balaci a fost întotdeauna una specială, iar selecţionerul Turciei regretă dispariţia prematură a lui Ilie Balaci, la doar 62 de ani.

Ilie Balaci a fost unul dintre cei mai importanţi jucători în campania de calificare a României antrenate de Mircea Lucescu la Campionatul European din 1984, găzduit de Franţa. Din păcate, din cauza unei accidentări grave, Ilie Balaci nu a putut participa la turneul final, iar România a terminat grupa pe ultimul loc, cu un singur punct. 

Mai târziu, Mircea Lucescu l-a ajutat să se mute la Bucureşti, l-a adus la Dinamo, i-a asigurat o stabilitate financiară, iar ulterior l-a ajutat să facă primii paşi în meseria de antrenor.

"Cu mare surprindere, cine se putea aştepta ca un om la 60-62 de ani, tânăr, cu activitate sportivă îndelungată...Dar, pesemne că nici nu s-a gândit să se controleze, pentru că atunci când ajungi la vârsta aia trebuie să ştii exact ce se poate întâmpla în corpul unui om. Am avut o astfel de experienţă la Şahtior, un fost jucător de fotbal care era şi director sportiv, care, tot la 60 de ani, a căzut dintr-o dată.

Iar directoarea spitalului a spus că e vina lui, pentru că l-a rugat cu mult timp înainte să vadă cum stă, iar el a zis ca e sănătos. Pesemne că şi la Balaci, întotdeauna a fost un om şi un jucător care întotdeauna a avut încredere în potenţialul lui, pozitiv pentru perioada în care juca, negativ pentru perioada de după, când ar fi trebuit să facă nişte controale.

Este un moment în care toţi foştii jucători trebuie să îşi aducă aminte că sunt oameni şi că trebuie să se controleze.

Pentru mine, rămâne un extraordinar talent, face parte din grupa jucătorilor de mare talent pe care România i-a avut.", a declarat Mircea Lucescu la sosirea în ţară pentru a participa la înmormântarea lui Ilie Balaci.

Afla mai multe despre: mircea lucescuilie balaci 

viewscnt
Articole similare