Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Mirel Rădoi este pregătit pentru EURO: ”E mult mai uşor să-i motivez pe jucătorii de la tineret decât pe cei pe care i-am antrenat la Steaua”

VIDEO | Mirel Rădoi este pregătit pentru EURO: ”E mult mai uşor să-i motivez pe jucătorii de la tineret decât pe cei pe care i-am antrenat la Steaua”
Comentarii

Mirel Rădoi a intrat pe ultima sută de metri pentru Campionatul European U21. Selecţionerul naţionalei de tineret spune că nu-i va fi greu să-şi motiveze jucătorii.

Cu Mirel Rădoi pe bancă, naţionala de tineret a reuşit să se califice după 20 de ani la Campionatul European. Fostul căpitan al FCSB-ului are câteva mesaje pentru jucătorii săi, dar spune că-i va fi uşor să-i motiveze:

”(Dacă îţi spunea cineva acum 10 ani că vei ajunge selecţioner şi că te vei califica la un turneu final, ce îi răspundeai?) Nu ştiu ce aş fi spus, dar prima parte nu credeam, să devin selecţioner. Niciodată nu am avut în gând să mă fac antrenor. A fost doar în ultimii doi ani ai carierei în care am prins pasiunea asta şi nu aş fi vrut să mă fac niciodată antrenor. Dar, dând timpul înapoi, dacă mă gândesc, era o decizie proastă să nu mă fac antrenor.

(Cum e să îi motivezi pe nişte tineri de 21 de ani?) Ca să fac o comparaţie cu singura echipă de club la care am antrenat, la seniori, e mult mai uşor să îi motivez pe ei decât pe cei pe care i-am antrenat la Steaua. Probabil şi pentru că mulţi dintre ei nu au multe trofee câştigate şi din cauza asta e mult mai uşor să îi motivez.  



Va trebui să găsesc un echilibru. De motivat voi încerca să îi motivez la fel, dar trebuie să găsesc un echilibru să îi fac să înţeleagă că agresivitatea se înţelege altfel şi nu trebuie să ne lovim adversarul să ajungem să jucăm pentru că la nivelul ăsta jucând în inferioritate numerică e foarte greu să mai poţi câştiga un meci”,
a declarat Mirel Rădoi.

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croaţia (San Marino, 19:30*), Anglia – Franţa (Cesena, 22:00)

21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franţa – Croaţia (San Marino, 22:00)

24 iunie 2019: Franţa – România (Cesena, 22:00), Croaţia – Anglia (San Marino, 22:00)

Afla mai multe despre: mirel radoieuro 2019 

viewscnt
Articole similare