Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Mirel Rădoi, prezentat oficial ca noul selecţioner al echipei U21 a României

VIDEO | Mirel Rădoi, prezentat oficial ca noul selecţioner al echipei U21 a României
Comentarii

Prezentarea oficială a lui Mirel Rădoi ca antrenor al selecţionatei U21 a fost live video pe Telekom Sport şi www.telekomsport.ro. Urmăreşte mai jos declaraţiile oferite de noul selecţioner al echipei de tineret. Obiectivul lui Rădoi este calificarea la Euro 2019. Tricolorii "mici" fac parte din Grupa 8 de calificare şi ocupă locul 3, după 6 partide, fără însă să fi pierdut vreun meci (3 victorii şi 3 remize - 12 puncte). Primul loc e ocupat de Bosnia, cu 15 puncte, dar şi un meci în plus, în timp ce Portugalia e pe poziţia secundă, cu 13 puncte.

Telekom Sport LIVE

ACUM LIVE VIDEO | Mirel Rădoi e noul selecţioner al echipei U21 a României

Publicată de TelekomSport.ro pe Vineri, 3 August 2018

 

Normal că am învăţat şi din greşeli, ăsta e cel mai important lucru pe care îl poţi face. Chiar dacă îmi place disciplina nu sunt omul care să elimine pe cineva. Oricine va greşi cu siguranţă va beneficia şi de a doua şansă. E greu de spus dacă va fi un singur lider, sperăm ca Ianis Hagi să facă pasul spre echipa mare, mai sunt însă şi alţi jucători. Eu cred că e un grup unit şi ăsta e marele avantaj al acestei generaţii. Şi dacă ar apărea conflicte, aşa cum le spuneţi, trebuie să încercăm să aplanăm şi să facem lucrurile astfel încât jucătorul să fie într-o poziţie favorabilă. Pentru prima prioritară este calificare la Campionatul European din 2019, suntem la mâna noastră, şi cred că ne putem califica de pe primul loc. Nu putem să ne gândim ce se va întâmpla peste câteva luni ci ce se întâmplă din septembrie”, a declarat Rădoi.

Tehnicianul a precizat că are în vederile sale o listă de 86 de jucători pe care se poate baza în aceste preliminarii: „Mai avem patru meciuri şi primele două sunt cele mai importante, dubla cu Portugalia şi Bosnia. Am avut o discuţie din postura pe care o ocupam, cu Cosmin Contra, el e un tip cu care se poate comunica şi i-am spus cât se poate de logic că toţi jucătorii trebuie să beneficieze de toate condiţiile şi toţi jucătorii atât cât se poate să fie la naţionala de tineret. Această generaţie poate beneficia de o calificare la europene şi ar trebui să fie prioritar. E un vis devenit realitate şi nu mă aşteptam de aia am spus că mă simt onorat să mă aflu în această ipostază. Voi respecta tot ceea ce am făcut şi la Steaua, întâi de toate trebuie să fie respectul, doi- disciplina şi apoi repsectul tricoului pe care îl poartă. În fotbal e risc şi dacă porneşti şi de la început sau ca în cazul meu, acesta este sportul. Dacă mi-ar fi fost frică nu aş fi fost azi aici. De câteva luni monitorizez jucătorii şi toate datele antrenorului principal le aveam şi eu. Vorbesc de cei 86 de jucători pe care îi avem în listă. I-am observat atent şi poate constitui un avantaj”.

Mirel Rădoi a spus că se gândeşte să facă selecţia şi în funcţie de abordarea fiecărei partide dar şi în funcţie de adversarul întâlnit. „Aseară am văzut jucători în meciurile internaţionale care pot fi în lotul nostru. Ne pot ajuta aceste meciuri şi mă bucură că sunt jucători care încep să joace. Încercăm să facem câteva criterii de selecţie, să putem seleciona jucătorii şi în funcţie de ceea ce vrem să jucăm noi şi în funcţie de adversar. Avem soluţii şi pentru postul de atacant. Şi dacă nu am avea o să găsim, avem un număr mare de jucători de unde putem selecta”, a mai spus Rădoi.

Directorul Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiţă, a spus că Mirel Rădoi va fi selecţionerul U21 indiferent dacă echipa se va califica sau nu la Campionatul European.

„A trebuit să ne gândim, am avut o pauză destul de lungă, nu am vrut să greşim. Am adus antrenori car ene-au părăsit pentru că au fost apreciaţi de alţii. Este o alegere făcută după o analiză amănunţită. Părerea generală a fost să avem o continuitate a unui antrenor care a ajutat acest grup, ale cărui cunoştinţe nu pot fi contestate. El a observat membrii grupului de la U21 şi asta l-ar fi ajutat din poziţia pe care o ocupa până acum. Este vorba de un contract pe doi ani de zile. Riscul pe care şi-l asumă acum sper să nu fie prea mare şi să aibă puţin noroc să califice echipa, dar contractul va fi continuat în orice situaţie ne vom afla la finalul acestei campanii”, a spus Stoichiţă.

 


Mirel Rădoi a ajuns selecţioner la doar 37 de ani. În martie, fusese numit manager sportiv al naţionalei de tineret iar acum federaţia a decis ca acesta să îi ia locul lui Daniel Isăilă, plecat în Arabia Saudită, la Al Hazim.

Avem un nou selecţioner la naţionala de tineret. Mirel Rădoi a renunţat la postul de manager sportiv şi a fost promovat în funcţia de antrenor. Decizia a fost luată de Comitetul Executiv al federaţiei.

Conferinţa de presă în care Rădoi va fi prezentat oficial este LIVE pe Telekom Sport şi www.telekomsport.ro, astăzi, de la 12:30.
 

Afla mai multe despre: mirel radoiliveconferinta de presa 

viewscnt
Articole similare