Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Mirel Rădoi rămâne calm: "Doar aşa putem vorbi de o nouă Generaţie de Aur". De ce nu a mizat pe George Puşcaş de la început

VIDEO | Mirel Rădoi rămâne calm: "Doar aşa putem vorbi de o nouă Generaţie de Aur". De ce nu a mizat pe George Puşcaş de la început

FRF

Comentarii

Selecţionerul echipei naţionale a României, Mirel Rădoi, rămâne calm după victoria cu Ţara Galilor şi nu subestimează ultima adversară a tricolorilor. Totuşi, dacă România va face şi acest ultim pas spre Euro 2019, antrenorul în vârstă de 37 de ani crede că se poate vorbi despre o nouă Generaţie de Aur.

"Putem vorbi de o nouă Generaţie de Aur, dar după ce vom obţine acel punct de marţi seară. Eu cred că dacă ne vom califica marţi seară, vom fi un exemplu pentru celelalte generaţii", a spus Mirel Rădoi, la finalul meciului.

Cât despre meciul cu Ţara Galilor: "Vă spun sincer că am avut ceva emoţii înainte de această partidă. Jocul nostru nu a funcţionat aşa cum am dorit în primele 45 de minute. Sunt un român fericit şi sper ca marţi să fiu un român mândru.

Sunt foarte emoţionat, pentru că în istoria noastră s-au întâmplat foarte multe lucruri care ne-au pus într-o situaţie neplăcută. Avem o problemă, indiferent că vorbim despre cluburi sau echipa naţională.

Nu a fost o ieşire nervoasă a mea. Au fost doar nişte lucruri pe din punct de vedere tactic nu le-am făcut cum trebuie. Probabil că şi pentru ei a fost foarte dificil, public foarte mare, emoţii, presiune, teamă de succes. Era destul de periculos. Am reglat ce era de reglat din punct de vedere tactic. Putem vorbi de o nouă generaţie de aur, dar după ce vom obţine acel punct de marţi seară. Deocamdată e doar o coincidenţă", a declarat Mirel Rădoi, la conferinţa de presă.

Selecţionerul echipei naţionale de tineret a explicat şi de ce l-a titularizat pe Andrei Ivan în defavoarea lui George Puşcaş, care a intrat pe parcurs şi a stabilit scorul final, 2-0.

"Ştiam de unele probleme pe care ei le au la nivelul fundaşilor centrali, stăteau de foarte multe ori în linie cu fundaşii centrali, dublau doar fundaşii laterali şi atunci am eliberat puţin spaţiul între linii, să încercăm să-l eliberăm pe Ianis, ca să poată să livreze acele pase în profunzime pentru viteza lui Ivan. Aveam nevoie de viteză în zona centrală şi în momentul în care Ianis a putut să se elibereze în ultimii 30 de metri şi a putut să paseze, a făcut-o foarte bine", a mai spus Rădoi.

Reprezentativa Under 21 a României a învins, vineri, la Cluj-Napoca, scor 2-0 (0-0), selecţionata similară a Ţării Galilor, în penultima etapă a grupei 8 de calificare la Campionatul European din 2019. La partida de la Cluj-Napoca, au marcat Dennis Man ’55 şi George Puşcaş ’71.

Înaintea ultimei etape, programată marţi (România – Liechtenstein, Portugalia – Bosnia-Herţegovina, Ţara Glilor – Elveţia), echipa României este lider în clasament, cu 21 de puncte. Portugalia este pe doi, cu 19 puncte, iar Bosnia pe trei, cu 18 puncte. Ţara Galilor este pe poziţia a patra, cu zece puncte, la egalitate cu Elveţia, locul 5. Ultima din clasamentul grupei este adversara României din ultima etapă, Liechtenstein, care a pierdut până acum toate meciurile, astfel că nu are niciun punct.

Cele nouă câştigătoare ale grupelor de calificare merg direct la Campionatul European, iar patru din cele 9 ocupante ale locurilor secunde, cele mai bune, vor disputa un play-off.

Afla mai multe despre: radoitinereteuro 

viewscnt
Alte articole
Articole similare