Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Mireya Gonzalez a plecat în Spania, una dintre cele mai afectate ţări de coronavirus: "Urmăresc foarte multe antrenamente online"

VIDEO | Mireya Gonzalez a plecat în Spania, una dintre cele mai afectate ţări de coronavirus: "Urmăresc foarte multe antrenamente online"

Handbal

Comentarii

Aflată în Spania după întreruperea campionatului, jucătoarea de la SCM Râmnicu Vâlcea Mireya Gonzalez (28 de ani) a povestit pentru Telekom Sport cum este această perioadă în carantină.

"Bună tuturor! Sunt în Spania acum, lucrurile nu sunt tocmai uşoare, dar mă bucur că pot să fiu alături de familia mea în acest moment. Trebuie să fim foarte atenţi şi, desigur, nu ieşim din casă, decât dacă trebuie să cumpărăm mâncare sau lucruri necesare. Dar, altfel, nu trebuie să ieşim afară. Acum trebuie să îi ascultăm pe experţi, trebuie să urmăm instrucţiunile lor, fiindcă trebuie să ne gândim că acesta este ceea ce este mai bine pentru toată lumea", şi-a început discursul vicecampioana mondială.
 
Fire activă, Mireya a găsit soluţia pentru a-şi menţine tonusul muscular: "Sunt deja de 6 zile acasă şi este extrem de greu pentru un atlet să stea în casă şi să nu pot merge afară să alerg. Dar mă bucur, fiindcă am câteva materiale sportive, pot să pedalez, de exemplu, şi urmăresc foarte multe antrenamente online. Sunt mulţi antrenori care ne arată cum putem să facem sport şi sunt multe clase online. Aşa că este un bun moment să încercăm aceste lucruri şi, sincer, nu am nicio problemă mai ales că am şi exerciţiile de la preparatorul fizic al echipei, plus cel de pe internet. Am parte de o pregătire bună".
 
Cu toate acestea, handbalista recunoaşte că îi lipseşte adrenalina meciurilor, mai ales că se pregătea pentru un program încărcat atât la echipa de club, cât şi la echipa naţională. "Adevărul este că nu e uşor, mai ales că ne pregăteam să jucăm turneul preolimpic, iar acum suntem în casă şi nici măcar nu ne putem antrena în echipă. Dar cred că acesta este momentul în care ne aflăm acum, trebuie să înţelegem că cel mai important este să fim sănătoşi cu toţii. Aşa că trebuie să avem grijă unul de celalt, acum. Trebuie să fim calmi, să ne continuăm viaţa. Pentru mine este ok, nu mă plictisesc acasă. Am atâtea lucruri pe care pot să le fac. În Spania, avem profesori care ţin clase de dans online, aşa că poţi încerca salsa, bachata, poţi face multe dansuri acasă. Este incredibil că oamenii au ajuns să împartă cu ceilalţi şi nu trebuie să stăm pe canapea fără să facem nimic, toată ziua. Este un moment foarte bun, eu am început să citesc, seara avem momentul familiei în care urmărim filme, aşa că este foarte ok. Desigur, nu este cea mai bună situaţie, dar trebuie să fim pozitivi şi sper că toţi au grija de asta, pentru ca în curând să fie totul bine", a spus iberica.
 
"Sper cât mai curând să fie mai bine, pentru ca apoi să putem să ne continuăm viaţa normală şi cu competiţiile noastre, deoarece suntem pregatite pentru toate competiţiile acum. Mai avem această luptă cu CSM, bătălia nu s-a încheiat, încă avem şanse la titlu. Apoi mai avem sferturile din Champions League, apoi echipa naţională. Toate sunt amânate, sperăm ca nu pentru mult, aşa că trebuie să rămânem în formă, să nu ne pierdem forţa corporală, iar acum îmi lipsesc competiţiile, desigur", a completat Mireya.
 
În final, handbalista a făcut un apel către oameni să respecte cât mai mult sfaturile specialiştilor şi să nu îi expună şi pe alţii la pericol. "Acestea sunt lucrurile acum, trebuie să continuăm, să ne protejăm, să punem fiecare câte o părticică, să stăm acasă, este foarte important. Vă trimit pupici şi sper că în Romania totul va fi bine în curand, ştiu că nu este la fel de rău ca în Spania, dar trebuie să aibă grijă toată lumea. Dacă vom acţiona împreună, vom putea să stopăm acest virus, altfel cine ştie. Nu sunt doctor şi nu ştiu foarte multe".
 
În Spania sunt 13.716 cazuri confirmate de COVID-19, numai azi înregistrându-se 2000 de îmbolnăviri şi 600 de decedati, dintre care 83 azi.
 

Afla mai multe despre: mireya gonzalez 

viewscnt
Articole similare