Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Moment jenant pentru Donald Trump la un meci de fotbal american. Ce au sesizat fanii în momentul intonării imnului

VIDEO | Moment jenant pentru Donald Trump la un meci de fotbal american. Ce au sesizat fanii în momentul intonării imnului

NFL

Comentarii

Preşedintele SUA, Donald Trump, a stârnit controverse pe reţelele de socializare, după ce un clip cu acesta, surprins înainte de finala Campionatului Naţional al Colegiilor la fotbal american, a devenit viral.

Prezent în Atlanta pentru finala dintre Alabama Crimson Tide şi Georgia Bulldogs, scor 26-23, Donald Trump a stat pe gazon în momentul intonării imnului SUA şi a părut să încerce să-l intoneze, însă a făcut pauze lungi, lăsând impresia că nu cunoaşte versurile.

 


 

I-a acuzat pe jucătorii din NFL că nu tratează cu respect drapelul şi imnul SUA

Momentul i-a intrigat pe privitori, în condiţiile în care în urmă cu câteva luni Donald Trump acuza îi public pe jucătorii din NFL că tratează cu lipsă de respect drapelul SUA şi imnul de stat. Asta după ce mai mulţi jucători au decis să îngenuncheze în momentul intonării imnului, în semn de protest faţă de cum sunt trataţi oamenii de culoare în SUA.

Gestul a fsot iniţiat de jucătorul Colin Kaepernick, în 2016, fiind ulterior preluat şi repetat de mai mulţi sportivi în anul recent încheiat.

În septembrie 2017, preşedintele American Donald Trump a spus, la un miting în Alabama, că jucătorii din NFL care au decis să îngenuncheze în semn de protest la meciuri, în timpul intonării imnului, ar trebui să fie daţi afară: "Nu v-ar plăcea să-i vedeţi pe aceşti patroni din NFL, atunci când cineva nu ne respectă drapelul, spunând: «Dă-l pe acel fiu de căţea afară. Afară? Este concediat. Este concediat!"». În plus, el a a decis să retragă invitaţia la Casa Albă a campioanei din NBA, Golden State Warriors, iritat de o declaraţie a lui Stephen Curry. Curry a afirmat că intenţioneasă să spună "nu" atunci când echipa se va strânge pentru a decide dacă îl va vizita la Casa Albă pe Donald Trump. Echipa Golden State Warriors poate "inspira o schimbare" refuzând să îl întâlnească pe preşedinte, a adăugat Curry. Donald Trump a reacţionat printr-un mesaj pe Twitter: "Venirea la Casa Albă este considerată o mare onoare pentru o echipă campioană. Stephen Curry ezită, astfel că invitaţia este retrasă!".

Atitudinea lui Trump i-a atras critici dure din partea mai multor vedere ale sportului.

 

Afla mai multe despre: trumpsuafotbal americanmeci 

viewscnt
Articole similare