Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Momente emoţionante cu selecţionerul legendar al Braziliei. I-a antrenat pe Ronaldo şi pe Rivaldo, iar acum a plâns pentru Neymar şi compania

VIDEO | Momente emoţionante cu selecţionerul legendar al Braziliei. I-a antrenat pe Ronaldo şi pe Rivaldo, iar acum a plâns pentru Neymar şi compania

Cupa Mondială

Comentarii

Unul dintre cei importanţi antrenori din istoria fotbalului brazilian, Mário Zagallo, a vorbit despre actuala generaţie a naţionalei Selecao, dar şi despre un moment de cumpănă de la Campionatul Mondial din 1998.

Antrenorul care i-a adus Braziliei titlul mondial în 1970, Mário Zagallo a vorbit despre unul dintre cele mai dificile momente din cariera sa. La turneul final din Franţa, în 1998, naţionala Braziliei, cu Zagallo pe bancă, a trecut în semifinale, la loviturile de departajare, de reprezentativa Olandei. Ulterior, brazilienii au ratat titlul mondial în faţa francezilor.

"Când se vorbeşte de Brazilia, mi se face pielea de găină. Pentru că, dacă spui Brazilia, spui vibraţie. Iar eu vibrez. Asta este Brazilia mea şi sunt trofeele mele, despre care vorbesc cu mare mândrie.

Cu Olanda a fost senzaţional 90 de minute. Rivaldo şi Ronaldo au fost amândoi într-o zi mare. A sfârşit însă Olanda prin a ne egala. S-a terminat 1-1 şi am ajuns la loviturile de departajare.

Şi eu m-am dus pe rând la absolut fiecare şi le-am atras atenţia. Haideţi să credem! Îi scuturam pe fiecare în parte şi le spuneam că ei vor câştiga. Haideţi că va ieşi bine. Vom câştiga asta.

Era un moment critic pentru noi şi le-am spus să trăim momentul, fiecare moment.

M-am dus la Taffarel. Pe el l-am încurajat cel mai mult, doar el era portarul. Şi noi am câştigat. Încă mi-a rămas acea piele de găină când mă gândesc. Eu aşa sunt, trăiesc pentru astfel de momente. Momente grele, pentru că un Campionat Mondial nu e simplu. Şi eu am crezut că vom mai fi din nou campioni mondiali, dar destinul nu a vrut ca asta să se întâmple cu Franţa.

Eu nu pot să vă mint. Plâng din 1958. La primul titlu mondial al Braziliei am plâns şi nu mi-e ruşine să o spun. Am plâns şi mai mult la al doilea. Şi la al treilea, deja ca antrenor. Vreţi să plâng şi mai mult? Eu voi plânge. E a 4-a şi plâng deja.

O să-i transmit un mesaj lui Tite. Dintre ultimii selecţioneri pe care Brazilia i-a avut, Tite este cel mai important dintre toţi. Îi ţin pumnii. Este pe mâini bune naţionala. Să ne amintim cu toţii cum era, iar acum toţi veţi trebui să îl înghiţiţi pe Tite" , a declarat Mário Zagallo, fostul selecţioner al Braziliei.

Mário Zagallo a intrat în istorie după ce a devenit primul om care a câştigat Cupa Mondială ca jucător, ca antrenor principal, dar şi ca antrenor secund. Brazilia a câştigat de cinci ori titlul mondial (1958, 1962, 1970, 1994 şi 2002).

Afla mai multe despre: mario zagallobraziliafrantacampionatul mondial 

viewscnt
Articole similare