Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Momente emoţionante în NBA. Două legende spun adio baschetului. Mesaj special de la Barack Obama

VIDEO | Momente emoţionante în NBA. Două legende spun adio baschetului. Mesaj special de la Barack Obama

NBA

Comentarii

Cu doar câteva zile înainte de startul playoff-ului din acest sezon, doi baschetbalişti cu peste 1000 de meciuri în NBA, campioni în campionatul nord american şi-au disputat ultimele meciuri în faţa propriilor suporteri.

Meciul Dallas Mavericks - Phoenix Suns, câştigat de texani cu 120 la 109 a fost ultimul în faţa fanilor din American Airlines Center pentru titanul Dirk Novitzky.  Neamţul se retrage din sportul de mare performanţă  la 40 de ani, după 21 de ani jucaţi în NBA, toţi la Dallas Mavericks. A fost campion cu texanii în 2011, a fost MVP-ul finalei din acel an, a fost desemnat cel mai bun jucător 2007, a făcut parte din All Star Team de 14 ori şi a jucat peste 1500 de meciuri în NBA. 

Dallas Mavericks nu a prins playoff-ul NBA în acest an. E abia pe locul 12 în Conferinţa de Vest.

"E un moment extrem de emoţionant. Sunt prea mulţi oameni cărora am să le mulţumesc. Tuturor antrenorilor şi clubului Mavericks, nu doar pentru această seară ci pentru toţi cei 21 de ani. Le mulţimesc tuturor fanilor care m-au susţinut", a declarat Dirk Novitzki la finalul meciului cu Phoenix Suns. 

În NBA din 2003, Dwayne Wade a dat şi el ultima reprezentaţie în faţa fanilor lui Miami Heat. Californienii au câştigat, 122-99 cu Philadelhia 76ers. Wade a jucat 15 ani în cel mai tare campionat de baschet din lume. A început la Miami Heat, unde şi-a petrecut 13 ani, a continuat cu Chicago Bulls şi Cleveland Cavaliers pentru ca, la final de carieră, ultmul sezon să şi-l petreacă acolo unde a început, la Miami Heat. E triplu campion în NBA, a fost MVP-ul finalei câştigate în 2006 şi a participat de 13 la All Star Game. 

În acest sezon, Miami Heat a ratat de puţin calificarea în playoff. A încheiat pe locul 10, în Est. 

"Sunt recunoscător pentru acest meci. Sunt recunoscător pentru tot sezonul. Acest sezon a fost despre mine. Le mulţumesc colegilor şi antrenorilor", a declarat Dwayne Wade.

"Dragă Wade, felicitări pentru o carieră extraordinară. Ştiu prin ce treci pentru că niciodată nu e uşor să renunţi la o carieră pe care o iubeşti. Am fost şi eu acolo. În cazul meu, eu nu am avut de ales. Genunchii mei au cedat şi a trecut să renunţ definitiv. Timp de 16 ani ne-ai oferit dunkuri spectaculoase, aruncări superbe şi momente grozave. Din partea tuturor celor care iubim acest sport, felicitări pentru o carieră demnă de cartea recordurilor", i-a transmis fostul preşedinte american Barack Obama. 

Sâmbătă, în direct la Telekom Sport, începe playoff-ul actualului sezon. Singura necunoscută e în Est, acolo unde Charlotte Hornets poate prinde in extremis locul 8. 

Rezultatele serii 

  • Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 97-124
  • Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 100-93
  • Washington Wizards - Boston Celtics 110 - 116
  • Miami Heat - Philadelphia 76ers 122-99 
  • Chiacgo Bulls - New York Kniks 86-96
  • Minessotta Timberwolves - Toronto Raptors 100-120
  • New Orleans Pelicans - Golden State 103-112
  • Dallas Mavericks - Phoenics Sunt 120-109
  • Utah Jazz - Denver Nuggets 118-108
  • Oklahoma CIty Thunder - Houston Rockets 112- 111
  • LA Lakers - Portland Trail Blazzsers 101-104 


 

Afla mai multe despre: nbadwyane wadedirk novitskidallasmiami 

viewscnt
Articole similare