Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Momentul care a declanşat un scandal mondial de rasism la Rangers - Slavia. Gestul pe care-l face Kudela. Steven Gerrard, şocat: ”Nici nu-mi vine să mai vorbesc despre fotbal”

VIDEO | Momentul care a declanşat un scandal mondial de rasism la Rangers - Slavia. Gestul pe care-l face Kudela. Steven Gerrard, şocat: ”Nici nu-mi vine să mai vorbesc despre fotbal”

UEFA Europa League

Comentarii

Meciul Rangers - Slavia Praga, scor 0-2, a provocat un scandal uriaş. Glen Kamara l-a acuzat pe Ondrej Kudela, colegul lui Nicolae Stanciu, de rasism, după o fază petrecută în minutul 87. Steven Gerrard a confirmat replica rasistă a lui Kudela, în timp ce Slavia Praga îşi apără jucătorul şi neagă vehement. Imaginile arată însă că Ondrej Kudela i-a spus ceva deranjant la ureche lui Kamara şi jucătorul lui Rangers s-a dus ţintă spre arbitru, pentru a-i relata momentul.

Scene incredibile la partida dintre Rangers şi Slavia Praga, partidă în urma căreia echipa lui Nicolae Stanciu s-a calificat în sferturile Europa League. În minutul 87, în urma unui fault brutal, Kudela ar fi folosit o insultă rasistă la adresa lui Glen Kamara.

Momentul în care Kudela îl insultă pe Kamara, surprins de camere

Camerele au surprins tensiunea din jurul acelei faze, dar şi momentul în care Kudela se apropie de urechea lui Kamara. Jucătorul Slaviei Praga pune mâna la gură şi îi şopteşte ceva lui Kamara, care, şocat de ceea ce a auzit, se îndreaptă spre arbitru şi îi cere să ia măsuri.

Ulterior, Glen Kamara a susţinut că Ondrej Kudela a folosit o insultă rasistă, lucru confirmat şi de Steven Gerrard, antrenorul lui Rangers: ”Jucătorul meu mi-a spus că a fost abuzat rasial. Şi cel mai dezamăgitor lucru este că oamenii care vor încerca să-şi apere jucătorul vor fi numiţi mincinoşi.

Sunt furios! Îl cunosc pe Glen şi am încredere 100% în el. Jucătorul Slaviei a provocat acest lucru şi trebuie să se ia rapid măsuri, dar asta nu ţine de mine. Nici măcar nu am chef să vorbesc despre fotbal acum. Totul este la UEFA acum şi sper să nu împingă totul sub preş”, a spus Steven Gerrard.

Slavia Praga se apără şi acuză la rândul ei abuzuri

Deşi camerele au surprins imaginile în care Kudela pare că-l insultă pe Kamara, cei de la Slavia susţin că jucătorul lor a folosit o simplă înjurătură, fără caracter rasist: ”După una dintre intervenţiile insidioare, Kudela şi-a exprimat emoţiile la adresa adversarului său.

Slavia este un club multicutural, care se bazează pe respectul pentru adversar şi respectul reciproc al oamenilor din toate culturile. Condamnăm rasismul sub orice formă”, se arată în comunicatul Slaviei Praga.

Cei de la Slavia au publicat şi dialogul pe care Kudela l-ar fi avut cu Glen Kamara: ”I-am spus: 'You‘re fucking guy'. A fost multă tensiune după ce s-au arătat două cartonaşe roşii şi după o serie de intervenţii foarte dure ale adversarilor, dar resping complet acuzaţiile de rasism”.

În plus, cehii susţin că Glen Kamara a fost foarte violent la vestiare şi Steven Gerrard n-a intervenit: ”După meci, echipa nu a fost lăsată să intre la vestiare şi Ondeej Kudela a fost lovit laş cu pumnii în faţă de jucătorul Kamara, fără ca Steven Gerrard să intervină. Reprezentanţii UEFA, care au fost martori la întregul incident, au fost, de asemenea, şocaţi. Echipa este acum în siguranţă la hotel sub supravegherea poliţiei scoţiene”, se mai arată în comunicatul Slaviei.

Kamara n-a vrut să se retragă de pe teren

În cazurile de rasism, echipa în care joacă fotbalistul insultat are dreptul să se retragă de pe teren în semn de protest. Însă Gerrard susţine că Glen Kamara nu s-a gândit la aşa ceva şi a vrut ca partida să continue pe teren:

”(Dacă echipa s-a gândit să se retragă de pe teren) După ce am vorbit cu ei mi-au spus că nu le-a trecut asta prin minte. Au vrut să continue, se vede că au fost afectaţi de situaţie. În această situaţie, pentru mine a fost foarte important să încerc să port un dialog cu Glen.

Am avut o scurtă comunicare cu el şi am încercat să-l fac să vină la margine să vorbesc cu el, dar n-a vrut să vină şi a vrut să continue meciul. L-am întrebat de ce nu a venit să vorbim şi să văd dacă el mai poate continua meciul, dar el a spus că nu putea gândi corect în acel moment”, a mai spus Gerraard.

Slavia Praga s-a calificat în sferturile Europa League, după 1-1 în tur şi 2-0 în manşa secundă cu Rangers. Nicolae Stanciu a marcat golul de 2-0, dintr-o lovitură liberă bătută super. De partea cealaltă, Ianis Hagi n-a fost folosit nici măcar un minut.

Afla mai multe despre: slavia 

viewscnt
Articole similare