Experiențe împreună.
You are here:

VIDEO | "Muzeul Rapidului prinde viaţă". Giuleştenii au demarat un proces de strângere de obiecte care ţin de istoria clubului alb-vişiniu

VIDEO | "Muzeul Rapidului prinde viaţă". Giuleştenii au demarat un proces de strângere de obiecte care ţin de istoria clubului alb-vişiniu

Rapid

Comentarii

Clubul Rapid Bucureşti intenţionează să amenajeze în cadrul noului stadion din Giuleşti, aflat în acest moment în stadiul de reconstrucţie, un muzeu, demarând în acest sens un proces de strângere de obiecte care ţin de istoria clubului alb-vişiniu.

"Cu toate că finalizarea lucrărilor la noul stadion din Giuleşti este prevăzută pentru finalul acestui an, rapidiştii pregătesc deja amenajarea acestuia. Pe lângă alte utilităţi şi facilităţi, în incinta stadionului un spaţiu generos este destinat unui viitor muzeu al istoriei rapidiste", au anunţat rapidiştii.

Rapid a contactat deja o parte dintre foştii jucători din diferite generaţii pentru a-i angrena în acest proiect, toţi arătându-şi disponibilitatea de a dona către viitorul muzeu obiecte care le-au aparţinut în cariera vişinie: tricouri, ghete de joc, cupe, medalii sau fotografii.

Totodată, clubul Rapid a făcut un apel şi către suporterii giuleşteni să participe la acest proiect.

"Familia Greavu a fost prima care a aderat la acest proiect. Soţia şi fiica fostului mare jucător Ilie Greavu, cel care a activat ca jucător, vicepreşedinte şi antrenor timp de 45 de ani la Rapid, au donat muzeului obiecte de mare valoare. Printre altele găsim certificatul în original care atestă câştigarea de către Rapid a Cupei Balcanice ediţia 1964-1965 sau o halbă din metal gravată de clubul Leeds United la partida Leeds-Rapid din 1973, atunci când giuleştenii au ajuns în sferturile de finală în Cupa Cupelor", se precizează în comunicatul Rapidului.

Născut în 1937 la Sibiu, Ilie Greavu a jucat pentru Rapid timp de 16 ani, adunând peste 350 de meciuri în tricoul vişiniu în campionat şi Cupa României. Greavu are în palmares un titlu de campion în 19967 şi o participare cu naţionala României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 1964.

După retragere, Greavu a activat ca vicepreşedinte, antrenor principal şi secund la echipa mare, antrenor la centrul de copii şi juniori. S-a stins din viaţă în 2007.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, anunţa la finalul lunii aprilie, în cadrul unei vizite făcute pe şantierul stadionului Giuleşti, că această lucrare este întârziată faţă de celelalte două proiecte de stadioane, Steaua şi Arcul de Triumf, dar va recupera decalajul în următoarele luni. Stadionul Giuleşti ar urma să fie gata în toamna acestui an.

ILIE GREAVU

  • Născut: 19 iulie 1937/Sibiu
  • A sosit la Rapid (Locomotiva) în 1956
  • A jucat la Rapid timp de 16 ani.
  • Are peste 350 de meciuri în campionat şi Cupa României.
  • A câştigat titlul de campioană (1966-1967).
  • A participat la Olimpiada de la Tokyo (1964).
  • S-a retras în 1972.
  • După retragere a activat ca vicepreşedinte, antrenor principal şi secund la echipa mare, antrenor la centrul de copii şi juniori.
  • S-a stins din viaţă în 2007.

viewscnt
Articole similare