Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | NBA a venit în România să îl descopere pe noul Ghiţă Mureşan

VIDEO | NBA a venit în România să îl descopere pe noul Ghiţă Mureşan

NBA

Comentarii

Ţara noastră a devenit a 25-a care a semnat un parteneriat cu Jr. NBA League. Competiţa se va desfăşura între şcolile primare din Cluj-Napoca, iar fiecare echipă va reprezenta una dintre cele 30 de echipe din NBA şi va primi tricouri personalizate ale formaţiei respective pentru meciuri.

După modelul NBA, echipele vor fi împărţite în două confrinţe (Est şi Vest) şi şase divizii. Liga va avea loc în perioada octombrie-noiembrie, cu primele opt echipe din fiecare conferinţe calificate pentru Play-Off. Primele două echipe din fiecare conferinţă se vor întâlni în finalele ligii pentru a determina prima echipă campioana Jr. NBA League România.

Pe când urmează jucători români în NBA? „Ne-am dori cât mai curând. E foarte important ca aceşti copii să aibă nişte modele. E foarte important ca aceşti copii să înveţe din valorile sportului, valorile NBA-ului şi valorile baschetului”, a spus Horia Păun.

Mircea Cristescu: „Cred că e o mare şansă de a avea o identitate cu cel mai mare campionat din lume. De a atrage către baschet mai toţi copii cărora le place şi doresc să vină în familia baschetului. Poate ne ajută Dumnezeu în câţiva ani să mai avem jucători în NBA”.

Afla mai multe despre: nba 

viewscnt
Articole similare