Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Nebunie în Iran, la sosirea lui Cristiano Ronaldo. Portughezul a ajuns cu greu în camera de hotel

VIDEO | Nebunie în Iran, la sosirea lui Cristiano Ronaldo. Portughezul a ajuns cu greu în camera de hotel
Comentarii

"Welcome Ronaldo!": iranienii l-au întâmpinat luni cu fast pe starul portughez al echipei saudite Al-Nassr, care întâlneşte formaţia locală Persepolis Teheran, meci care a devenit posibil după apropierea diplomatică dintre Iran şi Arabia Saudită,

Cu zâmbetul pe buze, Cristiano Ronaldo şi coechipierii săi au fost întâmpinaţi cu strigăte de bucurie de zeci de fani iranieni, când părăseau aeroportul Imam Khomeini cu autocarul la începutul după-amiezii, anunţă agerpres.ro.

Anterior, internaţionalului portughez în vârstă de 38 de ani, i-a fost oferit de către preşedintele clubului Persepolis un somptuos covor persan.

Nebunie în Iran, la sosirea lui Cristiano Ronaldo

Pe podurile principalelor drumuri care traversează uriaşa capitală a Iranului au fost atârnate bannere mari cu inscripţia "Welcome" şi portrete ale vedetelor lui Al-Nassr, oraşul fiind puţin obişnuit să primească staruri internaţionale din cauza izolării diplomatice a ţării.

Din păcate, niciun suporter nu va putea asista la meciul de marţi de pe stadionul Azadi, cel mai mare din ţară cu cele 90.000 de locuri ale sale. Acest lucru se datorează unei sancţiuni dictate de Confederaţia asiatică de fotbal (AFC) după publicarea în 2021 a unei postări controversate pe pagina de Instagram a lui Persepolis.

  • Meciul jucat cu porţile închise va fi televizat.

 

 

Până la lovitura de start a partidei, jucătorii lui Al-Nassr vor fi plasaţi sub securitatea unei "unităţi de elită" a forţelor de ordine, specializate în deplasări prezidenţiale, potrivit site-ului de sport Varzesh 3. Ele au fost însărcinate "să împiedice orice contact între fani şi jucătorii" echipei saudite, a precizat site-ul.

 

 

Pe plan sportiv, miza este un debut reuşit în Liga Campionilor Asiei, unde echipele din Arabia Saudită sunt favorite după ce s-au întărit mult în această vară. Al-Nassr a obţinut semnătura senegalezului Sadio Mane şi a ivorianului Seko Fofana.

Al-Nassr va încerca să-şi ia revanşa după ce a fost învinsă de Persepolis în semifinalele competiţiei în 2020.

Cel mai titrat şi mai popular club din Iran, Persepolis a disputat de două ori, în 2018 şi 2020, finala acestei competiţii, câştigată de Al-Nassr în 1995.

Acest meci va avea şi o dimensiune diplomatică, fiindcă opune cluburi saudite şi iraniene pe teren advers, şi nu pe teren neutru, cum se întâmpla de şapte ani.

  • Luni seara, Al-Ittihad, altă grupare saudită, va primi vizita formaţiei iraniene Sepahan la Riad.

AFC a dat undă verde în august, la cinci luni după acordul de reluare a legăturilor între cele două ţări din Orientul Mijlociu, încheiat în martie sub egida Chinei.

Arabia Saudită cu majoritate sunită şi Iranul majoritar şiit au întrerupt relaţiile în 2016 după ce misiuni diplomatice saudite au fost atacate de manifestanţi din Republica Islamică, ce protestau împotriva execuţiei de către Riad a unui cleric şiit.

AFC a găsit atunci un compromis, descris la acea vreme drept "foarte nefericit", care a permis echipelor din cele două ţări să se înfrunte pe teren neutru.

 

 

Afla mai multe despre: iranronaldoal nassr 

viewscnt
Articole similare