Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Nesta vs. Ferdinand. Adrian Mutu a răspuns provocării Telekom Sport: "Au fost super fundaşi, dar el avea ceva în plus". Ce note le-a acordat

VIDEO | Nesta vs. Ferdinand. Adrian Mutu a răspuns provocării Telekom Sport: "Au fost super fundaşi, dar el avea ceva în plus". Ce note le-a acordat
Comentarii

Expertul Telekom Sport, Adrian Mutu, i-a analizat pe doi dintre cei mai buni fundaşi întâlniţi de-a lungul carierei şi a ajuns la concluzia că Alessandro Nesta a fost mai bun decât Rio Ferdinand.

Noul antrenor al lui FC Voluntari crede că Nesta a fost un fundaş aproape complet, spre deosebire de englez, care n-a avut plasamentul şi tehnica italianului, însă precizează că amândoi au fost nişte fotbalişti uriaşi. Fostul internaţional român i-a acordat lui Nesta note maxime la capitolele marcaj şi joc aerian, în timp ce la forţă, agresivitate şi viteză l-a notat cu patru din cinci. Un punct a făcut diferenţa în favoarea campionului mondial, Ferdinand primind maximum la forţă şi joc aerian, patru din cinci la marcaj şi agresivitate şi doar trei la viteză.

"Sunt doi foşti fundaşi cu adevărat mari. Eu, totuşi, cred că Nesta are ceva în plus faţă de Rio Ferdinand, în afară de faptul că avea o tehnică mult mai bună şi o poziţionare în teren extraordinară. Aceste două calităţi îl fac pe Nesta să fie mai bun decât Rio Ferdinand", a explicat Mutu.

Campion mondial în 2006 şi dublu câştigător al Ligii Campionilor cu AC Milan, Nesta şi-a petrecut cea mai mre parte a carierei pe San Siro şi a mai evoluat pentru Lazio, Montreal Impact şi, înainte să se retragă în 2014, la echipa indiană Chennaiyin FC.

La rândul său, Rio Ferdinand şi-a trecut în palmares o Ligă a Campionilor, printre numeroasele trofee cucerite cu Manchester United. A jucat pe Old Trafford între 2002 şi 2014, iar de-a lungul carierei a mai îmbrăcat tricourile echipelor West Ham, Bournemouth, Leeds şi QPR.
 

Afla mai multe despre: mutunestaferdinand 

viewscnt
Articole similare