Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Nicolae Stanciu face lumină în cazul retragerii de la naţională. "Nu sunt nici Hagi, nici Mutu. Pur şi simplu era o decizie să nu mai vin"

VIDEO | Nicolae Stanciu face lumină în cazul retragerii de la naţională. "Nu sunt nici Hagi, nici Mutu. Pur şi simplu era o decizie să nu mai vin"
Comentarii

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu este al doilea marcator în tricoul naţionalei, din întregul lot convocat de Cosmin Contra pentru "dubla" cu Insulele Feroe şi Norvegia, din preliminariile Campionatului European din 2020.

După partida mai puţin reuşită din Suedia, din luna martie, în care România a pierdut cu 1-2, selecţionerul Cosmin Contra a făcut publică informaţia conform căreia Nicuşor Stanciu şi Paul Anton şi-ar fi dorit să se retragă din pricina criticilor venite din ţară. Cei doi nu au făcut faţă raidurilor suedezilor, iar acest lucru a produs rumoare în România, vocile critice fiind extrem de acide. Legat de retragere, realitatea a fost totuşi alta, cel puţin în cazul lui Nicolae Stanciu. Acesta a adus lămuriri privind situaţia creată după partida cu Suedia. 

"Da, chiar voiam să vorbesc despre subiectul ăsta, că am văzut că a reapărut. Pentru mine a fost o perioadă grea atunci, în mai, când am pleact din Arabia. Credeam că voi deveni jucător liber de contract. Nu s-a întâmplat asta, chiar înainte de convocarea din luna mai ştiam de interesul celor de la Slavia şi încă o echipă. Ştiam ce se întâmplă la naţiinală pentru că atât eu, cât şi Mitriţă, cel puţin după meciul cu Suedia, toată lumea critica selecţia, pentru că venim din campionatele din care venim, şi am avut o discuţie pe tema asta cu domnul Contra şi nu aveam gândul să mă retrag. E mult spus, pentru că nu sunt nici Hagi, nici Mutu, nu am făcut nimic pentru naţională. Pur şi simplu era o decizie să nu mai vin. Nu doream un meci de retragere sau chestii de genul ăsta, pentru că nu am făcut nimic, încă, pentru naţională. Pur şi simplu i-am zis că ar mai ok să nu mai vin la naţională, atât timp cât voi fi în Arabia. I-am zis, dacă voi reuşi să mă transfer, pentru că asta îmi doream. Situaţia era dificilă pentru că deja era luna iunie şi de 3 săptămâni cei din Arabia nu dădeau un răspuns la transfer şi era foarte mult stres. Asta am vorbit cu dânsul.  I-am spus că dacă nu voi reuşi să mă transfer, nu ar mai avea sens să mai vin la naţionaşă, din Arabia, atât pentru mine, că să nu fac rău familiei. Că vin o dată, s-ar putea să joc bine, dar ştiu că la următorul meci toată lumea îl va critica pe dânsul. Chiar dacă dânsul m-a ajutat atunci şi m-a făcut să mă simt bine, spunând că dacă voi avea evoluţii bune acolo mă va chema, pentru mine era clar că dacă continuam în Arabia, preferam să nu mai vin ca să nu mai aibă şi dânsul probleme şi nici ca familia mea să nu mai sufere", a declarat Stanciu.

România întâlneşte Feroe şi Norvegia

În următoarea perioadă, naţionala României va întâlni Insulele Feroe (sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19, în Torshavn) şi Norvegia (marţi, 15 octombrie, de la 21:45, pe Arena Naţională), în etapele cu numărul 7, respectiv 8, din preliminariile Campionatului European din 2020. După primele 6 runde, România se află pe locul 3, cu 10 puncte. Podiumul este completat de Spania - 18 puncte şi Suedia - 11 puncte.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare