Experiențe împreună.
You are here:

VIDEO | Nike pierde 1,7 miliarde de dolari după accidentarea tânărului Zion Williamson. Reacţia lui Barak Obama

VIDEO | Nike pierde 1,7 miliarde de dolari după accidentarea tânărului Zion Williamson. Reacţia lui Barak Obama

Baschet

Comentarii

Acţiunile Nike au scăzut cu 1,2% după ce tânăra speranţă a baschetului americat Zion Williamson s-a accidentat la meciul dintre Duke şi North Carolina.

Zion Williamson este considerat unul dintre cei mai buni tineri jucători de baschet din Statele Unite. Acesta fiind urmărit de mai mulţi patroni din NBA.

În timpului duleului dintre Duke şi North Carolina, după ce a încercat să pivoteze pe un picior, Zion Williamson s-a accidentat la unul dintre genunchi, la nici 30 de secunde de la intrarea în teren, după ce unul dintre pantofi a cedat, într-un mod cu totul neaşteptat.

Williamson nu a mai putut continua partida. Evenimentul a devenit viral, iar astăzi Nike a plătit preţul pe pieţele de capital. Valoarea fimei a scăzut cu 1.2% ceea ce înseamnă că firma americană de echipament sportiv valorează acum cu 1,7 miliarde de dolari mai puţin.

Firma de echipament sportiv ar putea recupera însă rapid pierderile dacă tânărul baschetbalist se va recupera rapid şi va reveni pe teren.

Fostul preşedinte al SUA, Barak Obama, mare fan al baschetului, a fost şi el prezent la meci. "I s-a rupt pantoful", a reacţionat Obama când l-a văzut pe Williamson căzut pe parchet.

Zion Williamson purta la ora meciului modelul Nike PG 2.5, în valoare de 100 de dolari, conform site-ului oficial al producătorului.

Nike a anunţat că face investigaţii pentru a afla de ce a fost posibil un astfel de incident: "Suntem îngrijoraţi de cele întâmplate şi vrem să îi urăm lui Zion o recuperare rapidă. Acesta este un caz izolat, iar în acest moment încercăm să găsim sursa problemei", au transmis reprezentantii Nike.

viewscnt
Articole similare