Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Nouă ani de la Brazilia - România, scor 1-0. A fost meciul de retragere al marelui Ronaldo. Ciprian Tătăruşanu i-a "stricat" momentul

VIDEO | Nouă ani de la Brazilia - România, scor 1-0. A fost meciul de retragere al marelui Ronaldo. Ciprian Tătăruşanu i-a "stricat" momentul

Fotbal

Comentarii

Pe 7 iunie 2011, legendarul brazilian Ronaldo Nazario evolua pentru ultima dată în tricoul naţionalei Braziliei, într-un meci amical disputat împotriva României, la Sao Paolo. Nu avea să marcheze în faţa unui Ciprian Tătăruşanu impecabil.

Brazilianul Ronaldo Nazario a intrat în minutul 31, în locul lui Fred, însă a părăsit terenul la pauză, fiind înlocuit de Nilmar. A avut o ocazie mare de a marca, liber în trei metri, însă Ciprian Tătăruşanu a avut un reflex de zile mari. Ar fi fost golul cu numărul 63 pentru legenda braziliană, ce a bifat 98 de meciuri pentru naţional Selecao. Unicul gol al partidei a fost marcat de Fred, în minutul 21.

Iată jucătorii care au evoluat în acea partidă:

Brazilia: Victor - Maicon, Lucio, David Luiz, Andre Santos - Elias, Sandro, Jadson - Neymar, Fred, Robinho. Au mai intrat Luisao, Lucas Moura, Lucas Leiva, Thiago Neves, Nilmar şi Ronaldo

România: Tătăruşanu, Râpă, Papp, Gardoş, Latovlevici - Mureşan, Bourceanu, Sânmărtean - Torje, Surdu, Marica. Au mai intrat Alexa, Zicu, M.Alexe, Cr. Tănase, G.Giurgiu şi Pantilimon.

Ronaldo Nazario, două Cupe Mondiale, însă nicio Ligă a Campionilor

Ronaldo Nazario este considerat unul dintre cei mai mari atacanţi pe care i-a avut fotbalul vreodată. Doar accidentările l-au privat de mai multă satisfacţie profesională. Chiar dacă a suferit numeroase accidentări, unele dintre ele dintre cele mai grave, Ronaldo a câştigat în cariera sa de două ori Cupa Mondială (1994, 2002), de alte două ori Copa America (1997, 1999) şi Cupa Confederaţiilor cu Brazilia (1997). 

Singurul său regret este faptul că nu a cucerit niciodată trofeul ligii Campionilor, chiar dacă a fost desemnat "Balon de Aur" în 1997 şi 2002, pe vremea când evolua la Internazionale Milano, respectiv Real Madrid. În cariera sa, în afară de cele două formaţii, Ronaldo a mai evoluat la Cruzeiro, PSV Eindhoven, Barcelona, AC Milan şi Corinthians.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare