Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Noua campioană mondială la handbal feminin, decisă după o greşeală incredibilă de arbitraj la ultima fază

VIDEO | Noua campioană mondială la handbal feminin, decisă după o greşeală incredibilă de arbitraj la ultima fază

CM Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal feminin a Olandei a câştigat, duminică, medalia de aur la Campionatul Mondial din Japonia, după ce a învins, în finala competiţiei, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 30-29 (16-13). România a încheiat pe locul 12 şi va evolua la turneul preolimpic 3 cu Norvegia, Muntenegru şi Coreea de Nord.

Olandezele s-au impus după o lovitură de la şapte metri fructificată în ultimele secunde. La scorul de 29-29, Barbosa a ratat atacul Spaniei, iar Ainhoa Hernandez Serradora a interceptat mingea pe care porarul Olandei încerca să o trimită pe contraatac. Arbitrele au considerat că sportiva spaniolă se afla în semicerc în momentul în care a interceptat mingea, impidicând astfel acţiunea adversarelor şi au dictat lovituă de la şapte metri pentru olandeze şi cartonaş roşu jucătoarei iberice.

Prezente în studioul Telekom Sport la finalul meciului, în cadrul emisiunii Zoom Sport, handbalista Crina Pintea şi fosta handbalistă Carmen Amariei au căzut de acord că decizia arbitrelor a fost una eronată. Momentul a fost comentat şi de Bogdan Voina şi Bogdan Vasiliu.

”Consider că chiar nu a fost de cartonaş roşu şi să le ofere Olandei acea aruncare de la 7 metri. Nu ştiu pe ce criteriu au luat această decizie” a declarat Carmen Amariei, la Zoom Sport. Bogdan Voina a completat şi el: ”Pivotul spaniol pur şi simplu a sărit în faţa portarului, pentru a încerca să câştige, echipa sa să câştige câteva secunde, care puteau să fie preţioase. Din păcate pentru echipa sa, arbitrii au estimat că Hernandez era în semicerc şi practic a fost un antijoc. Din păcate, franţuzoaicele, care ne-au obişnuit cu astfel de decizii ciudate, clar au greşit, n-au văzut că spanioloaica era în afara semicercului. E păcat la o finală de Campionat Mondial, să joci 10 meciuri, să-ţi dai sufletul pe teren şi să ţi se ia posibilitatea să câştigi titlul”.

”Dacă ar fi fost în sală la Giuleşti nu s-ar fi terminat meciul nici la momentul actual, încă se băteau pe acolo, probabil, erau lupte de stradă, fără doar şi poate. Se vede clar cum jucătoarea Spaniei este în afara semicercului, o mare greşeală” a completat Bogdan Vasiliu, preşedintele clubului Rapid.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare