Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | "Noul Arjen Robben" joacă la Villarreal. Are 19 ani, îl idolatrizează pe Okocha şi ”Submarinul” vrea să obţină peste 100 de milioane de euro pentru el

VIDEO | "Noul Arjen Robben" joacă la Villarreal. Are 19 ani, îl idolatrizează pe Okocha şi ”Submarinul” vrea să obţină peste 100 de milioane de euro pentru el

La Liga

Comentarii

În Ikwuano locuiesc 137.993 de oameni. Localitatea nigeriană este formată din 52 de sate mai mici, pe o suprafaţă totală de 281 de km². Populaţia dominantă este Igbo, un grup etnic de peste 30 de milioane de locuitori, dominant în zona de sud est a Nigeriei. De aici provine ”noul Arjen Robben”, aşa cum l-a numit cotidianul MARCA zilele trecute.

Samuel Chimerenka Chukwueze este un necunoscut în acest moment. Cu atât mai intrigant pare faptul că Villarreal vrea să-i ofere un nou contract cu o clauză de reziliere de 120 de milioane de euro. Chukwueze este un nume imposibil de pronunţat se pare pentru iberici, aşa ca ”noul Robben” a fost rapid rebotezat Samuel.

Noul puşti minune de la Villarreal a început fotbalul la 8 ani sperând să-i calce pe urme lui Jay Jay Okocha, probabil cel mai spectaculos fotbalist născut vreodată în Nigeria. Şlefuit la Diamond Football Academy, Chukwueze a fost rapid remarcat de scouterii spaniolilor de la Villarreal, una dintre cele mai bune Academii din Spania. A venit în 2017 în Spania şi a jucat la echipa de Juvenil A a clubului.

În aprilie 2018, Villarreal i-a oferit şansa debutului la echipa secundă. A intrat în locul lui Sergio Lozano într-un meci de liga a treia şi a ridicat stadionul în picioare. În mai, avea să marcheze deja primul său gol la Villarreal B.

Trei luni mai târziu, Javi Calleja l-a aruncat în teren direct în Europa. La un 2-2 cu Rangers în Europa League, Chukwueze a debutat oficial la prima echipă a clubului. Acolo unde a strâns deja 6 meciuri, 2 goluri şi 2 pase de gol. Destul de mult pentru ca un debutant să fie rapid remarcat de presa spaniolă. Samuel Chukwueze a punctat în partida cu Rayo Vallecano din campionat, dar şi în meciul de Cupă cu Almeria.

Adună deja 377 de minute la nivelul primei echipe şi a reuşit cumva să-şi facă simţită prezenţa. Concurenţa pentru el e mare, dar Villarreal deja îşi freacă mâinile. Noul contract al lui Chukwueze va avea inclusă o clauză de reziliere de 120 de milioane de euro. Cea mai mare de până acum a unui fotbalist crescut de ”submarinul galben”.

În clipul de mai jos, comparaţia cu Arjen Robben pare, oaercum firească. 

Afla mai multe despre: samuel chimerenka chukwuezevillarrealarjen robben 

viewscnt
Articole similare