Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Noul "diamant" al fotbalului nigerian! A fost adus pe o sumă infimă, s-a distrat cu fundaşii Barcelonei şi este dorit de marile cluburi ale Europei

VIDEO | Noul "diamant" al fotbalului nigerian! A fost adus pe o sumă infimă, s-a distrat cu fundaşii Barcelonei şi este dorit de marile cluburi ale Europei

La Liga

Comentarii

S-a născut în Ikwuano, un orăşel din cea mai populată ţară africană, Nigeria, iar la doar 19 ani este fotbalistul în care Villarreal îşi pune cele mai mari speranţe pentru a îi salva de la retrogradare, într-o echipă cu jucători galonaţi la cel mai înalt nivel, precum Santi Cazorla sau Carlos Bacca.

Samuel Chukwueze este numele "diamantului" neşlefuit pe care îl are Nigeria şi pe care Villarreal vrea să îl ţină cu orice preţ. Adus pentru doar 500.000 de euro de la Diamond Academy în 2017, "submarinul galben" s-a luptat pentru semnătura jucătorului cu FC Porto şi AS Monaco. În acest moment are o clauză de reziliere în valoare de 40 de milioane de euro, iar potrivit agentului său, citat de Marca, cluburile din Premier League deja au pus ochii pe el. 

Cu numărul 30 pe spate, cel poreclit acum Samu, după plecarea lui Samu Castillejo de la Villarreal în vara trecută, şi-a demonstrat talentul în meciul de marţi seară, împotriva unei apărări letargice a Barcelonei. Poate şuta atât cu stângul şi cu dreptul, are viteză, dar totdată şi forţă şi a fost cel mai bun om al "submarinului galben" cu Barca. 

  • 19 meciuri, patru goluri şi două assist-uri are nigerianul în acest sezon 
  • În 2015 a câştigat Chukwueze Campionatul Mondial sub 17 ani cu Nigeria
  • Nicio selecţie nu are în naţionala mare a Nigeriei 

Era 2-0 pentru Barcelona când Chukwueze şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, moment în care pur şi simplu s-a distrat cu apărarea campioanei Spaniei şi a trimis mingea în poartă după ce anterior lovise bara. În repriza a doua i-a pasat decisiv lui Ekambi, care, profitând şi de greşeala lui ter Stegen, a egalat. Iar Villarreal putea obţine o victorie istorică cu Barcelona, o victorie care îi se datora, în mare parte lui Chukwueze, asta dacă un anume Lionel Messi nu ar fi intrat pe teren şi ar fi schimbat soarta partidei. 

Vezi aici golul lui Chukwueze împotriva Barcelonei 

 

Afla mai multe despre: samu chukwuezevillarreal 

viewscnt
Articole similare