Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | O echipă din Liga 1 îşi va inaugura noul stadion. Pe 11 mai urmează să se joace aici primul meci. Cum arată arena după modernizare

VIDEO | O echipă din Liga 1 îşi va inaugura noul stadion. Pe 11 mai urmează să se joace aici primul meci. Cum arată arena după modernizare

Superliga

Comentarii

FC Hermannstadt urmează să revină ”acasă” în perioada următoare. Tribuna I a fost refăcută şi este aproape gata şi primul meci pe care jucătorii lui Vasile Miriuţă l-ar putea juca aici este cu Chiajna, programat pe 11 mai.

FC Hermannstadt a reuşit surpriza la finalul sezonului trecut şi a promovat în Liga 1, dar sibienii nu erau în totalitate pregătiţi pentru o asemenea provocare. Arena pe care jucau nu îndeplinea criteriile pentru Liga 1, astfel încât a fost necesară modernizarea ei. Autorităţile locale au anunţat că tot stadionul va fi refăcut, în etape. Lucrările de refacere au fost estimate la aproximativ 17 milioane de euro.

În tot acest timp, FC Hermannstadt a fost nevoită să joace pe alte stadioane partidele de pe teren propriu: Târgu Mureş, Cluj şi Piteşti. De altfel, Vasile Miriuţă a declarat de mai multe ori că acesta a fost unul dintre motivele pentru care Hermannstadt n-a obţinut rezultate mai bune în acest sezon:

”Dacă mai joacă o altă echipă în deplasare un an, îi dau casa. Sper să li se facă nişte statui băieţilor. Numai eu ştiu cum ne antrenăm şi cum jucăm. Chiar îmi pare rău că nu se asigură condiţiile pe care o echipă de Liga I, minime, trebuie să le aibă. Asta e, îi iau de lângă familie 3-4 zile pe săptămână cât ne antreăm, îi spun managerului să rezolve cazarea cu 2 săptămâni înainte, un teren de antrenament şi ne obişnuim, ce să facem? Trebuie să ne sacrificăm toţi. Şi eu şi jucătorii nu avem ce face”, a spus antrenorul lui Hermannstadt.

Vestea bună pentru Miriuţă este că echipa poate reveni ”acasă” în perioada următoare. Tribuna I este aproape gata şi se fac ultimele retuşuri. Este de aşteptat ca primul meci care ar urma să se dispute aici să fie cel cu Concordia Chiajna, programat pe 11 mai. Până atunci, Hermannstadt joacă în acestă etapă cu FC Voluntari, pe teren propriu, apoi are două deplasări - la Călăraşi şi la Mediaş.

Însă lucrările de modernizare la stadionul din Sibiu vor continua. Tribuna a II-a, dar şi peluzele vor fi refăcute şi, la final, toate locurile ar urma să fie acoperite.

Afla mai multe despre: fc hermannstadtstadion 

viewscnt
Articole similare