Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Oana Manea prevede un Campionat Mondial dificil pentru România. "O să aibă un turneu foarte greu, dar asta depinde doar de dorinţa lor"

VIDEO | Oana Manea prevede un Campionat Mondial dificil pentru România. "O să aibă un turneu foarte greu, dar asta depinde doar de dorinţa lor"

Handbal

Comentarii

Legendarul pivot al echipei naţionale de handbal a României, Oana Manea, a fost primită cu flori la Vâlcea, înainte de startul partidei din Liga Campionilor, Vâlcea - Brest.

Ajunsă la 34 de ani, Oana Manea s-a retras din activitate în vara acestui an. Oficialii vâlceni nu au uitat faptul că jucătoarea a activat 12 ani la Oltchim, aşa că i-au pregătit o plachetă specială, drept mulţumire pentru devotamentul şi munca depusă în toţi acei ani.
 
"Am avut mari emoţii, sincer nu mă aşteptam, cu toate că l-am anunţat pe nea Petrică că o să vin la meci. Chiar nu mă aşteptam la o asemenea surpriză şi am avut foarte mari emoţii, am spus că îmi bate inima foarte tare, cu toate că am jucat 12 ani aici. Este o jumătate de viaţă şi amintiri foarte frumoase de aici", a declarat Oana Manea.
 
În 2016, CSM Bucureşti cucerea cel mai important trofeu intercluburi din Europa, Liga Campionilor, cu pivotul Oana Manea pe semicerc. În acest moment, Oana a rămas un fin observator al parcursurilor echipelor româneşti, calificate ambele în Grupele Principale.
 
"Jucătoarele de la Râmnicu Vâlcea încă nu au dat în nas cu programul care este de fapt, să joci şi în Liga Campionilor să joci în campionat plus naţionala este un program infernal şi ele nu cred că sunt obişnuite şi cred că a intervenit oboseala, pentru că am văzut că unele jucătoare sunt în scădere de formă. CSM-ul au avut probleme, nu au un joc constant şi au faze foarte bune în care zic gata, acum se ridică, dar dintr-o dată pică. Cred că trebuie să lucreze foarte mult la constanţa în joc", a adăugat Manea.
 
Naţionala feminină de handbal a României va participa la Campionatul Mondial din Japonia, în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, iar toate speranţele românilor stau în recuperarea rapidă şi cu succes a Cristinei Neagu. România face parte din Grupa C, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazahstan.
 
"Este destul de greu. Toată lumea ştie că naţionala României se bazează pe Cristina Neagu. Eu sper să îşi revină la un potenţial cât mai bun pentru ea, să aibă încredere în ea, pentru că ştiu ce înseamnă o accidentare şi e destul de greu, ea a trecut prin foarte multe. O să aibă un turneu foarte greu România, dar asta depinde de ele şi de dorinţa lor. Aşa echipa este destul de puternică şi fiecare jucătoare a crescut pentru că a şi jucat şi asta contează cel mai mult. Nu a revenit de mult pe teren şi accidentările îşi spun cuvântul. La ambele picioare e operată, poate are puţină teamă, dar o cunosc pe Cristina şi ştiu că este o fată care îşi doreşte foarte mult şi cu foarte multă muncă o să ajungă unde îşi doreşte", a conchis Oana Manea.
 
Oana Manea a făcut parte dintr-o generaţie foarte bună a României, care a cucerit bronzul la Campionatul Mondial (2015 - Danemarca) şi Campionatul European (2010 - Danemarca şi Norvegia).
 

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare