Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Oficialii FRF îşi pregătesc deja terenul pentru o finală cu Bulgaria la baraj: "Fă ceva să te califici să joci cu noi"

VIDEO | Oficialii FRF îşi pregătesc deja terenul pentru o finală cu Bulgaria la baraj: "Fă ceva să te califici să joci cu noi"

Echipa națională

Comentarii

Mihai Stoichiţă s-a întors în ţară, după ce a participat la tragerea la sorţi, de la Nyon, pentru barajul de calificare la Euro 2020, din Liga Naţiunilor. România va întâlni Islanda, în deplasare, apoi, tot în deplasare va juca şi marea finală cu Ungaria sau cu Bulgaria.

"A fost ce ne-am dorit, nu ştiu dacă noroc. Aveam doar două posibilităţi: Scoţia şi Islanda. Singura problemă, după părerea mea, este că vom juca în martie, ei încep sezonul la sfârşitul lui aprilie, în martie temperaturile acolo sunt între minus 5 grade şi un grad, deci terenul obligatoriu este îngheţat. Ei spun că vor aduce un fel de cort, din ce am înţeles eu, care se pune peste gazonul ăla. Dar gazonul ăla are nevoie de lumină.

(n.r. despre disputarea meciului în Danemarca) Nici nu vor să audă de treaba asta, doresc foarte mult să joace acasă. Mă pricep mai puţin la regulamentele astea UEFA în legătură cu organizarea meciurilor, pentru că asta aparţine administraţiei. Dar ştiu că în cazuri extreme se poate modifica de pe o zi pe alta. Gândiţi-vă şi dumneavoastră la logistica unei organizări unui astfel de eveniment, cât este de complicat.

Pentru că tu te duci acolo, Doamne fereşte nu joci azi, joci mâine, nu joci mâine, joci poimâine, şi pe urmă poţi să joci cu una dintre cele două echipe în care trebuie să îţi organizezi charter, cazare, tot. Nu ştii decât după ce se termină jocul dacă se joacă în ziua respectivă, când este programat, ce program ai în continuare. Hai să punem cazul fericit, cu Feroe, pentru că ... Nu sunt la nivelul Insulelor Feroe, dar stilul e cam acelaşi.

Sper să avem o evoluţie aşa cum am avut în Feroe, chiar dacă am suferit până spre sfârşit, dar bine că am câştigat. La prima vedere, este echipa cea mai puternică, pentru că o recomandă participările la Campionatul European în ultima vreme, dar se pare că şi ei sunt  în picaj. Un dezavantaj este faptul că jucăm în deplasare două meciuri, deci noi, practic, suntem echipa cea mai dezavantajată.

Ungurii de-abia ne aşteaptă, am devenit echipa pe care şi-o doresc toţi... Mai întâi, să bată Bulgaria. Stai niţel, că abia îi aşteaptă şi bulgarii. La bulgari mă întâlnesc cu fostul meu asistent, care este antrenorul echipei naţionale, am stat de vorbă mult cu el ieri. Mi-a fost asistent la Litex, un băiat foarte deştept şi chiar vorbeam: <<Fă pe dracu' în patru să te califici şi să joci cu noi! Mai depănăm amintiri, chiar dacă vrem să te batem!>>" , a declarat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă.

Afla mai multe despre: echipa nationalaromania 

viewscnt
Articole similare