Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Panică în cantonamentul canotorilor de la Snagov. Un şarpe le-a ieşit în cale sportivilor, la o acţiune în Pădurea Snagov

VIDEO | Panică în cantonamentul canotorilor de la Snagov. Un şarpe le-a ieşit în cale sportivilor, la o acţiune în Pădurea Snagov

Sporturi

Comentarii

Lotul naţional de canotaj a ieşit dis de dimineaţă la antrenament, iar apoi a mers să cureţe de gunoaie Pădurea Snagov, locul în care se antrenează zilnic. Au avut parte de o surpriză.

Până la Jocurile Olimpice, canotorii mai au două competiţii importante. Regata de la Lucerna, acolo unde încă două echipaje, cele de 8+1 feminin şi masculin, încearcă să obţină biletele pentru Tokyo. Vor urma apoi Campionatele Europene de la Poznan. Şapte bărci sunt calificate la Tokyo până acum.

Până atunci, canotorii au un singur scop, să se antreneze cât mai bine. Joi dimineaţă, după pregătirea obişnuită au mers la o acţiune de igienizare a pădurii Snagov. Acolo fac pregătire fizică zi de zi. Au strâns 250 de kilograme de gunoi.

"E mult mai uşor decât un antrenament, vă daţi seama. Ne-ar plăcea să fie antrenamente atât de uşoare. Ne-am trezit pe la şase şi ceva, am făcut un antrenament în jurul orei 7:30, după care am venit la această acţiune", a spus canotoarea Mădălina Bereş. 

 "Toţi au fost harnici pentru că aţi văzut ce mobilizare, se ajută unii pe alţii, aici nu a fost competiţie", a declarat preşedintele Federaţiei de canotaj, Elisabeta Lipă. 

"Astăzi am venit în Pădurea Snagov să facem puţină muncă patriotică, să igienizăm puţin zona din Snagov, o parte, nu am igienizat toată Pădurea Snagov. [...]E doar un semnal, dacă putem spune aşa, un mesaj pe care îl transmitem, o mică picătură într-un ocean, e nevoie de astfel de iniţiative",  a declarat preşedintele COSR Mihai Covaliu. 

A existat şi un moment de panică la Snagov. Fără să-şi dea seama, una dintre canotoare a introdus într-un sac de gunoi şi un şarpe. Animalul a devenit  ulterior punctul de interes al acţiunii de la Snagov. 

Elisabeta Lipă a tras un nou semnal de alarmă. Sportivii au nevoie de bărci. Ambarcaţiunile calificate la Jocurile Olimpice vor pleca spre Japonia încă din luna mai a anului viitor. 

"Am făcut solicitare la MTS şi domnul ministru mi-a promis că nu îşi încheie mandatul până nu ne aprobă solicitarea pe care am făcut-o, mai lăsăm să respire Comitetul Olimpic dar nu foarte mult, pentru că nevoile sunt mult mai mari şi am încercat să împărţim problemele", a mai spus Elisabeta Lipă.

”(De câte bărci e nevoie?) Şapte sunt deja calificate plus două. Obligatoriu ne trebuie două garnituri pentru că una va pleca din mai, deci nu ne vom folosi de acea garnitură decât acolo, la Tokyo. Suma nu este foarte mică, în jur de 1,700.000 de lei ne costă garnitura, nu este o sumă extraordinar de mare, să zici că un minister nu are această sum", a încheiat Lipă. 

 

Afla mai multe despre: canotajlipajocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare