Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Poli Iaşi - Hermannstadt 1-3. Sibienii, victorie după un meci încins, de 110 minute. Gazdele, neputincioase şi în a doua etapă

VIDEO | Poli Iaşi - Hermannstadt 1-3. Sibienii, victorie după un meci încins, de 110 minute. Gazdele, neputincioase şi în a doua etapă

Superliga

Comentarii

Hermannstadt a învins duminică, în deplasare, scor 3-1, pe Poli Iaşi, în etapa a doua din Superligă, după un meci ce a durat 110 minute în total.

VIDEO | Poli Iaşi - Hermannstadt 1-3 (Jatoba 73 / Balaure 11, 58, Iancu 87)


Min 90+14. Final de meci.

Min 90+8. Ocazie Hermannstadt. Iancu trimite mingea în bară.

Min 90. De la margine, se arată 13 minute de prelungiri.

Min 87. GOOOL Hermannstadt. Gabi Iancu marchează cu călcâiul şi risipeşte emoţiile pe final de meci. Reuşita este validată după minute bune de verificări la VAR.

Min 85. Ocazie Hermannstadt. Mino Sota prinde un şut care loveşte bara transversală.

Min 81. Roşu Poli. Robert Ion este eliminat după ce vede direct cartonaşul roşu pentru un atac dur.

Min 73. GOOOL Poli. Gazdele reduc din diferenţă, prin Carlos Jatoba. Golul este validat şi de VAR.

Min 58. GOOOL Hermannstadt. Balaure face ”dubla” şi majorează diferenţa pe tabelă, în favoarea oaspeţilor. Gazdele îi acuză pe jucătorii sibieni de lipsă de fair-play pentru că nu au oprit faza de joc după ce un fotbalist ieşean a acuzat probleme medicale.

Min 46. Începe repriza a doua.

Min 45+5. Pauză.

Min 45+2. Ocazie Hermannstadt. Alhassan iroseşte o şansă de a majora avatanul sibienilor.

Min 25. Ocazie Poli. Gheorghiţă încearcă finalizarea dintr-un unghi foarte mic. Mingea se duce în plasa laterală.

Min 11. GOOOL Hermannstadt. La faza imediat următoare, sibienii au un contraatac letal, după o gravă eroare a lui Kouadio. Balaure finalizează ideal, plasat, centrarea pe jos a lui Neguţ.

Min 10. Ocazie Poli. Roman are un şut foarte bun, dar prinde doar bara porţii adverse.

Min 1. Începe meciul.

Echipele de start:

  • Poli Iaşi: Ailenei - Kouadio, Ilie, Katanec, Şerban - Roman, Vaşvari, Itu - Jatoba, Harrison, Gheorghiţă; Rezerve: Celeadnic, Marchioni, Stefanovici, Hlisten, Vojtus, Tincu, Ion, Dumitru, Luis Phelipe; Antrenor: Leo Grozavu
  • Hermannstadt: Letica - Butean, Găman, Stoica, Opruţ - Mino, Alhassan - Balaure, Neguţ, D. Iancu - Paraschiv; Rezerve: Muţiu, Paolo Medina, Bejan, Biceanu, Petrescu, Jipa, Oroian, G. Iancu, Petre; Antrenor: Marius Măldărăşanu

Ambele echipe vin după înfrângeri în prima etapă. Dacă oaspeţii au pierdut la limită, scor 0-1, pe teren propriu, cu Farul, gazdele au fost învinse de CFR Cluj, scor 0-2, în Gruia.

Scandal uriaş la Poli Iaşi după schimbarea siglei! Suporterii au luat foc: „Ne-am săturat! Nu vom mai susţine clubul de fotbal”

O mutare aparent inofensivă a dus la un adevărat conflict între suporteri si clubul din Copou. Asta deoarece schimbarea siglei ascunde un aspect foarte important pentru suporterii moldoveni, lipsa recuperării palmaresului şi a mărcii.

Concret, actualul club din Superligă a fost înfiinţat în 2010, prin trecerea Tricolorului Breaza la Iaşi. În acelaşi an, „adevărata” Poli, cea înfiinţată în 1945, s-a retras din Liga 2 după ce a retrogradat. Fanilor li s-a promis că palmaresul şi marca vor fi recuperate, lucru care nu s-a întamplat, iar schimbarea siglei a fost picătura care a umplut paharul.

„Ce s-a întamplat în toţi aceşti ani? Din 2010 şi până acum am avut zeci de întâlniri cu fiecare director, administrator, conducător, preşedinte şi ce funcţii s-au mai împărţit pe la Iaşi, discuţii ce au avut mereu ca subiect o singură idee. Recuperarea identităţii. Rezultatul tuturor discuţiilor din aceşti 13 ani a fost o siglă închiriată de Horia Sabo în 2018 care s-a dovedit a fi de fapt o simplă formalitate, dar nepăsarea precedenţilor conducători a fost atât de mare încât nici asta nu au putut face. 

După 5 ani în care am mers cu sigla închiriată şi păreau că se fac anumiţi paşi spre singurul deziderat, ieri (n.r. – marţi) la Palas s-a prezentat o nouă identitate vizuală care a distrus orice speranţă a noastră în legătură cu recuperarea identităţii şi ne-a demonstrat ce caractere mizerabile au toţi cei care în urmă cu o lună şi în toţi aceşti 13 ani ne-au stat în faţă şi ofereau garanţii că se fac absolut toate demersurile pentru a readuce acasă echipa cu care am crescut şi pentru care am venit prima dată pe stadion. 

Ne-am săturat de acelaşi discuţii şi promisiuni care se tot repetă, iar de acum doar faptele vor vorbi”.

„Aşadar, am luat decizia de a nu mai susţine clubul de fotbal atâta timp cât palmaresul şi marca nu ne vor aparţine. Clubul din liga 1 fără noi va rămâne doar jucăria politicienilor şi un instrument de campanie electorală în care fiecare îşi va şti bine rolul şi cât are voie să facă. 

Noi suntem Poli Iaşi şi am reprezentat acest club mai bine decât oricine altcineva în toţi aceşti ani. Voi, doar nişte marionete ale primăriei şi aşa veţi rămâne cu toţii în istoria fotbalistică a Iaşului indiferent de câte promovări sau victorii va mai obţine clubul aflat acum în prima divizie. Politehnica Iaşi înainte de toate şi pentru totdeauna!”, a anunţat Peluza Nord Iaşi

Afla mai multe despre: poli iasi hermannstadtsuperliga 

viewscnt
Articole similare