Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Poli Iaşi - U Craiova 1-2. Ştiinţa încheie pe podium şi merge în Liga Europa pentru al doilea an la rând

VIDEO | Poli Iaşi - U Craiova 1-2. Ştiinţa încheie pe podium şi merge în Liga Europa pentru al doilea an la rând
Comentarii

CS Universitatea Craiova a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa CSM Poli Iaşi, în ultima etapă a play-off-ului Ligii 1.

Alexandru Mateiu (28) şi Alexandru Băluţă (35) au înscris golurile succesului care o duce pe Craiova, pentru al doilea an la rând, în preliminariile Ligii Europa. Astfel, CS Universitatea Craiova ar urma să joace în primul tur preliminar al competiţiei, dar, dacă va cuceri Cupa României, echipa pregătită de Devis Mangia va lua startul direct din turul al treilea.

Pentru gazde a înscris Kizito, în minutul 16.

În celelalte două meciuri disputate în ultima etapă a play-off-ului, FCSB a învins Astra, cu 1-0, scor cu care s-a impus şi CFR Cluj în faţa Viitorului. Astfel, echipa clujeană este noua campioană a Ligii 1.

Clasamentul final al play-off-ului:

1. CFR 50 de puncte
2. FCSB 49
3. Craiova 38
4. Viitorul 35
5. Astra 33
6. Poli Iaşi 24

LIVE VIDEO | Poli Iaşi - Universitatea Craiova 1-2 (Kizito 16'/Mateiu 28', Băluţă 35')

Echipele de start: 

Poli Iaşi: Rusu - Zaharia (Bosoiu 67'), Frăsinescu, Jagodinskis, Panţîru - Cioinac (Mendes 45+5'), Mihalache - Platini, Kizito, Jo Santos (Ştefănescu 81') - A. Cristea.
Rezerve: Koşelev - Pedro, Danale, Chelaru, Bosoi, Ştefănescu, Vlădeanu.
Antrenor: Flavius Stoican.

Universitatea Craiova: Mitrovici - R. Popa, Kelici, T. Ferreira - Martici, Mateiu, Zlatinski (Santos 46'), Bancu - Glavina (Burlacu 74'), Al. Băluţă, Mitriţă (Dimitrov 88').
Rezerve: L. Popescu, Andre Santos, Screciu, Rossi, Dimitrov, Gustavo, Burlanu
Antrenor: Devis Mangia

Min. 65: Ce ocazie irosesc ieşenii! Kizito putea reuşi dubla, dar a ratat din poziţie ideală, după o pasă perfectă a lui Cristea.

 

Min. 55: O nouă ocazie importantă a ieşenilor! Andrei Cristea reia din apropiere, însă Mitrovic este atent şi reţine.

Min. 50: Mihalache are şansa egalării, însă reia peste poartă cu capul, din poziţie ideală.

Min. 35: Goooooooool înscris de Băluţă! Atacantul oaspeţilor îndeplineşte o simplă formalitate, după o nouă acţiune de mare frumuseţe a oltenilor, plecată de la un "no-look pass" al lui Mitriţă.

Min. 28: GOOOL, Craiova! Mateiu egalează cu o lovitură de capă, din centrarea lui Bancu.

Min. 16: GOOOL, Poli Iaşi! Kizito deschide scorul din apropiere, după o acţiune frumoasă în flancul stâng a lui Platini, finalizată cu o pasă în faţa porţii. Clasamentul rămâne neschimbat, Craiova fiind în continuare pe locul patru, iar Poli Iaşi pe şase.

20:45: A început meciul pe stadionul "Emil Alexandrescu"!

19:15: Ovidiu Ionescu vine cu ultimele noutăţi de la Iaşi

Meciul de la Iaşi se va disputa în acelaşi timp cu celelalte două jocuri din play-off, FCSB - Astra şi CFR - Viitorul. Pe lângă campioană, în ultima rundă se decide şi ocupanta locului trei, poziţie ocupată acum de elevii lui Hagi, cu 35 de puncte, la egalitate cu Craiova şi la două puncte avans de Astra. Pe lângă victorie la Iaşi, Craiova are nevoie ca Viitorul să se încurce la Cluj pentru a-şi asigura locul trei. În caz contrar, Viitorul va termina pe trei, având de partea sa rezultatele directe: 0-0 la Ovidiu şi 3-3 la Craiova.

Poli Iaşi - CS U Craiova se vede în direct la Telekom Sport 3

CSM Poli Iaşi este singura echipă care abordează ultima rundă fără miză, fiind pe ultimul loc în play-off, cu 24 de puncte. Echipa lui Flavius Stoican are, însă, de luat o revanşă, după ce a fost învinsă de Craiova în toate cele trei meciuri disputate în această stagiune. În sezonul regulat, oltenii s-au impus cu 2-0 (pe teren propriu) şi 2-1 (în deplasare), pentru ca în play-off să câştige categoric, pe "Ion Oblemenco", 4-1.

Afla mai multe despre: craiovaiasiplay-off 

viewscnt
Articole similare