Experiențe împreună.
You are here:

VIDEO | Popescu se revoltă: "De ce doar fotbaliştii se testează înainte de meci? Costurile sunt foarte mari". Câţi bani a cheltuit Viitorul pe teste

VIDEO | Popescu se revoltă: "De ce doar fotbaliştii se testează înainte de meci? Costurile sunt foarte mari". Câţi bani a cheltuit Viitorul pe teste

Fotbal

Comentarii

Preşedintele Viitorului Constanţa, Gică Popescu, este extrem de nemulţumit de faptul că echipele din Liga 1 sunt obligate să-şi facă teste peste teste în privinţa noului coronavirus, totul pe banii clubului, în condiţiile în care există şi alte ramuri ale societăţii care ar merita acelaşi "tratament".

Fostul căpitan al naţionalei României, actualmente preşedinte la Viitorul Constanţa, Gică Popescu se declară nemulţumit de faptul că echipele din Liga 1 sunt obligate să efectueze repetate seturi de teste COVID-19, asta pe banii lor, în condiţiile în care pandemia a redus drastic toate încasările, implicit bugetele.

"Eu am o întrebare: din toată societatea românească, de ce doar fotbalul trebuie să se testeze înaintea unui meci? Nimeni altcineva nu se mai testează. Ospătarii, înainte să înceapă programul, nu se testează, medicii nu se testează, nimeni nu se testează în afară de fotbal. De ce trebuie să o facem noi tot timpul? Noi infectăm mai mult? Nu suntem tot oameni şi noi? Noi suntem singurii care ne testăm în această societate.

Nu e normal şi acest lucru trebuie să se schimbe. Dacă un jucător are simptome, înţeleg să se testeze, dar dacă nimeni altcineva nu se testează în afară de fotbal, pot spune că asta e discriminare. Noi am cheltuit în jur de 30 de mii de euro, pentru că noi nu testăm numai jucătorii de la echipa mare, testăm şi juniorii, testăm staff-urile administrative, sunt în jur de 60, iar noi suntem cam la a opta testare. Sunt de acord să ne testăm dacă această testare nu este plătită de cluburi, pentru că toate aceste costuri sunt foarte mari", a declarat Popescu.

În plus, fostul jucător al Barcelonei nu este mulţumit nici de situaţia creată de Dinamo, care nu a pierdut meciurile la masa verde şi a împins play-out-ul în a doua jumătate a lunii august, la câteva zile de începrea sezonului competiţional 2020/2021. Timpul este scurt, iar Viitorul Constanţa are de întocmit şi respectat o strategie, un plan de desfăşurat.

"Eu nu văd nicicum acest final de campionat. Nu ştiu voi dacă îl vedeţi în vreun fel. Aşteptăm să vedem acum ce decide luni Comitetul Executiv de la FRF, pentru că este foarte complicat să planificăm şi sezonul următor. Nu ştim când se va juca acest sezon, nu ştim când va începe. La Adunarea Generală de la LPF, s-a hotărât să jucăm împotriva lui Dinamo pe 17 august, ceea ce ar însemna că am avea doar patru zile libere între cele două sezoane.

Dacă vom aduce jucători până la meciul cu Dinamo, nu îi vom putea folosi până la acel meci. E o situaţie foarte ciudată. Ţinând cont că noi nu ştim ce se va întâmpla, cu trei zile înainte de finalul actualului sezon, este foarte greu să facem o planificare pentru noua stagiune. Lucrul acesta ni l-am calculat, l-am gândit, ştiam că vor fi două sezoane de sacrificii, iar acum sperăm ca pierderile să fie dintre cele mai mici", a completat Gică Popescu.

viewscnt
Articole similare
VIDEO FABULOS Executia anului in lume. Budescu, gol direct de la vestiare cu piciorul stang