Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Povestea lui Ianis Hagi, jucătorul considerat de UEFA starul României la EURO 2019: "Dormeam cu mingea în pat!" Reportaj de excepţie

VIDEO | Povestea lui Ianis Hagi, jucătorul considerat de UEFA starul României la EURO 2019: "Dormeam cu mingea în pat!" Reportaj de excepţie

Fotbal

Comentarii

Site-ul UEFA a făcut o listă cu câte un jucător reprezentativ pentru fiecare naţională prezentă la turneul final sub 21 de ani. Ianis Hagi e alesul din lotul lui Rădoi, iar Telekom Sport vă prezintă un reportaj de excepţie. Postul nostru i-a urmărit îndeaproape cariera, fiecare etapă, fiecare realizare şi vă prezintă cariera lui, în evoluţie.

1998 e anul ultimei prezenţe la un Mondial. Este şi anul în care se naşte Ianis, fiul celui mai bun fotbalist pe care l-a avut vreodată România, Gheorghe Hagi. Destinul juniorului părea deja scris în stele, să fie încredinţat fotbalului. Iar puştiul a păstrat din ADN-ul părintelui său pasiunea nemăsurată pentru fotbal.

"Când eram mic dormeam şi cu mingea în pat. Deci nu am fost împins nici de mama, nici de tata, pur şi simplu ăsta a fost destinul şi sunt fericit că am posibilitatea să joc fotbal", a declarat Hagi pentru Telekom Sport. 

Ianis a crescut printre nume mari ale fotbalului şi a mers în vestiarele echipelor la care tatăl sau a lucrat.

(Când ai realizat ce înseamnă Hagi pentru România?)

"Nu am avut un moment în care să imi dau seama, dar cu cât mă duceam mai mult la meciuri, cu atât îmi dădeam seama că a fost un fotbalist mare şi  a lăsat ceva în spate pentru România şi pentru fotbalul internaţional", a mai spus Hagi. 

Prima întâlnire cu mingea nu poate fi reperată la o dată exactă, dar cu siguranţă a fost sub ochii tatălui său. Apoi a început cursurile la Şcoala de Fotbal Luceafărul. La 11 ani s-a alăturat Academiei Gheorghe Hagi, iar pasul a fost unul important. A fost nevoit să se mute la Constanţa pentru a intra în programul strict impus de Academie, care oferă toate condiţiile talentelor din România: cazare, masă, şcoală şi antrenamente.

Pot să spun că un moment cheie a fost când m-a întrebat tata dacă vreau să mă duc la o echipă de club şi chiar în ziua aceea am fost foarte fericit şi eram nerăbdător să ajung la club, să joc, să fac parte dintr-o echipă şi să văd cu ce se manancă fotbalul, a declarat Ianis. 

Născut într-o familie care îi putea oferi totul pe tavă, Ianis nu a primit nimic gratis. Nu a avut calculator, iar timpul petrecut pe telefon era strict monitorizat. 

"Nici nu îmi place să am o viaţă agitată, îmi place sa fiu mai privat. Am tabieturile mele şi mă simt mai ok când mai puţină lume ştie despre viaţa mea.

Pentru educaţia pe care mi-au dat-o de acasă le multumesc tot timpul. M-au ţinut cu picioarele pe pământ, m-au ţinut aproape de realiate şi nu m-au lăsat pentru ca ne puteam alege o cale periculoasă", a mai spus fiul Regelui. 

Urmăriţi mai jos întregul material VIDEO

Afla mai multe despre: fotbalianis hagieuro 

viewscnt
Articole similare