Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Povestea lui Parfait Mandanda, omul care vrea să joace cu Dinamo în Europa! "Suntem patru fraţi, toţi portari!" De ce i se spunea Taribo West şi cum a ajuns prieten cu Gnohere

VIDEO | Povestea lui Parfait Mandanda, omul care vrea să joace cu Dinamo în Europa! "Suntem patru fraţi, toţi portari!" De ce i se spunea Taribo West şi cum a ajuns prieten cu Gnohere

Superliga

Comentarii

Coincidenţele sunt rare, însă destinul este acela care face lucruri nemaîntâlnite. Goalkeeper-ul lui Dinamo, Parfait Mandanda, are o poveste care demonstrează că relaţiile de familie pot fi cu totul şi cu totul speciale. Fotbalul a fost predestinat tuturor copiilor familiei Mandanda.

"Suntem patru fraţi şi toţi suntem portari. Avem asta în sânge. Am început fotbalul la opt ani, am fost fundaş. Într-o zi nu am avut portar şi am apărat eu.

Înainte de asta am făcut box, dar m-am oprit pentru că la un meci am pierdut prin KO
", spune Parfait Mandanda pentru Telekom Sport.

Dinamovistul Parfait, alături de Rifi şi Over sunt fraţii celebrului Steve Mandanda, portarul lui Olympique Marseille şi al naţionalei Franţei.

"Astăzi este un exemplu, pentru are o carieră impresionantă. Este cunoscut în toată lumea. Dacă astăzi suntem portari cu toţii, nu se datorează fratelui meu, ci datorită destinului. Fiecare avem povestea noastră.

Când spui Mandanda în Belgia, este vorba de mine, nu despre fratele meu mai mare. În România, când spui Mandanda, este vorba despre fratele meu mai mare. Dar, cu trecerea timpului depinde de mine să îmi fac un renume aici, în această ţară.

Da, fratele meu mai mare (n.r. e portarul favorit). El a fost un exemplu, tot timpul a fost alături de noi. Când am avut nevoie, a fost alături de noi, când ne-a fost bine, el tot alături de noi a fost. E normal să fie un idol pentru mine.

I-am cerut de multe ori ajutorul, în primul rând din punct de vedere mental. Apoi în privinţa tuturor poziţiilor pe care trebuie să le ai în poartă
", spune Parfait.

Cel mai impresionant moment al carierei a fost în 2008 când naţionala statului Congo a întâlnit Franţa B. Parfait a fost portarul celor de la Congo, iar fratele lui, Steve, titular la cocoşi: "Acea zi reprezintă cel mai frumos moment din carieră. Este un moment pe care nu îl voi uita niciodată. Nu am jucat în aceeaşi repriză, dar a fost acelaşi meci. El a jucat în prima repriză, în în cea de-a doua".

Parfait este împrumutat de Charleroi la Dinamo şi s-a sfătuit cu Harlem Gnohere înainte de a accepta oferta din România.

"Pe Harlem îl ştiu de când aveam 12 ani. Aveam 12 ani. Îl ştiu de când eram colegi la Caen. Apoi, el a plecat la Troyes, eu am plecat la Bordeaux. Am continuat să ţinem legătura, să vorbim, apoi ne-am reîntâlnit la Charleroi.

Apoi el s-a transferat la Dinamo. Am şi venit odată ca să îl vâd jucând la Dinamo. Chiar am acasă un tricou de-al lui de la Dinamo.

Este destinul. De obicei, Harlem mă urma. Când am mers la Caen, a venit la Caen. Când m-am dus la Charleroi, a venit la Charleroi. El a venit în România, apoi eu am venit. Acesta a fost soarta, de a fi împreună
", spune noul portar al lui Dinamo.
 
Portarul lui Dinamo are şi o poreclă dar şi alte pasiuni.

"Da, mi se spune Taribo King. (De unde vine?) Când eram mic mâncam foarte multe bomboane Haribo. Apoi, când m-am întors acasă, la Paris, mi s-a spus Taribo. De la Taribo West. Mi s-a spus Taribo. (Care e melodia ta preferată?) În acest moment îmi place foarte mult MHD. Apoi tot ce înseamnă dance-soul, zouk, rap...

După retragere, mi-ar plăcea să fiu antrenor. Să fiu antrenor de portari. Dacă nu, să lucrez la televiziune, ca analist. Nu sunt mulţi experţi în ceea ce priveşte portarii
", a declarat Parfait Mandanda pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mandandavideo 

viewscnt
Articole similare