Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Povestea noului transfer al dinamoviştilor. Cum a ajuns Ehmann să joace pentru România şi cine l-a remarcat

VIDEO | Povestea noului transfer al dinamoviştilor. Cum a ajuns Ehmann să joace pentru România şi cine l-a remarcat

Fotbal

Comentarii

Dinamo a bifat deja un transfer sub comanda lui Florin Bratu. Marco Ehmann a semnat cu echipa din Ştefan cel Mare şi s-a alăturat deja noilor săi colegi la antrenamente.

Fundaşul de 17 ani are dublă cetăţenie, română şi germană, şi a fost adus la Dinamo la cererea lui Florin Bratu. Antrenorul îl cunoaşte bine de la naţionala României U18, unde a fost selecţioner.

Înainte de a semna cu Dinamo, Marco Ehmann a evoluat la echipele de juniori ale Borussiei Dortmund şi ale lui Karlsruhe.

"El încă este minor. Face 18 ani în luna august, trebuie să rezolvăm acum toate detaliile, să îi găsim şcoală aici, să aibă un tutore, pentru că părinţii lui stau în Germania. Cred că o să le rezolvăm pe toate în cel mai scurt timp" , a declarat Florin Bratu.

Cine este Marco Ehmann?

Totul a început cu viziunea lui Vlad Munteanu. În calitate de manager operaţional la loturile de tineret şi juniori la FRF, fostul internaţional l-a văzut în 2017 în câteva meciuri pe Marco Ehmann şi a luat legătura cu departamentul de scouting de la FRF.

La rândul lor, scouterii au mers în Germania pentru a discuta cu părinţii juniorului, care sunt români, în vederea unei eventuale convocări la lotul României U18. Marco Ehmann avea deja o prezenţă într-un meci amical pentru Germania U16, astfel că regulamentul i-a permis să joace şi pentru selecţionata tricoloră.

Deşi Ehmann a jucat primele meciuri pentru România U18 abia în acest an, staff-ul naţionalei ar fi vrut să-l aducă mult mai devreme la lot pe fundaşul de 17 ani. Însă, la rugămintea antrenorului de la Karlsruhe, care se baza pe Marco pentru meciurile extrem de importante cu Bayern Munchen şi cu Mainz, oficialii FRF l-au lăsat să joace pentru echipa de club şi au amânat debutul fundaşului pentru naţionala României.

Marco Ehmann a impresionat încă din primul meci jucat pentru România U18, astfel că Florin Bratu a decis că merită să-i acorde o şansă să facă pasul către seniori şi l-a adus la Dinamo, unde se pregăteşte pentru meciurile pe care le au de disputat "câinii" în play-out.
 

Afla mai multe despre: ehmannromania u18karlsruheborussia dortmundflorin bratu 

viewscnt
Articole similare