Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, de neclintit în demersurile sale. "Nu am abdicat nicio secundă de la strategia pe care mi-am propus-o"

VIDEO | Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, de neclintit în demersurile sale. "Nu am abdicat nicio secundă de la strategia pe care mi-am propus-o"

Handbal

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, nu are de gând să cedeze în faţa presiunilor exercitate de conducătorii de cluburi din handbalul românesc, nemulţumiţi de numărul de jucători străini permişi în meciurile din campionat.

Astăzi, la sediul FRH s-a stabilit formatul competiţional al următorului sezon, dar şi datele la care vor debuta acestea. Atât la masculin, cât şi la feminin, campionatul va avea 16 echipe. Liga Florilor va debuta pe 27 august, în timp ce Liga Zimbrilor pe 19 august. de asemenea, Final Four-ul Cupei României actualului sezon se va desfăşura în zilele de 15 şi 16 august.

Cu această ocazie, Alexandru Dedu a ţinut să-şi arate, odată-n plus, nemulţumirile legate de atacurile venite dinspre conducătorii cluburilor nemulţumite din Liga Naţională, care şi-ar dori mai mulţi jucători străini în loturi, în detrimentul românilor, pentru a ridica nivelul sportiv.

"De ce sunt eu dezamăgit este faptul că nu înţelegem că, pentru a deveni mai buni, este nevoie de o strategie şi trebuie să ne ţinem de ea. Urmărind exemplele unor ţări la care acum ne uităm cu pozitivă invidie, dar care au urmat o strategie 30 de ani şi au urmărit nişte lucruri şi s-au ţinut de ele. Suntem o civilizaţie tânără care răspundem pătimaş şi subiectiv nevoilor unui grup restrâns de oameni uitând interesul comun. Şi asta nu e un lucru ok, pentru că dacă nu ai o linie, nu ai o strategie, nu poţi să fii la fel de bun la fel ca cei la care tre uiţi. Nu am abdicat nicio secundă de la strategie pe care eu am propus-o în urmă cu 6 ani şi de care m-am ţinut în continuare minimizând daunele făcute de terţe interese punctuale", a declarat Alexandru Dedu.

De unde pornesc nemulţumirile

În luna februarie,  Alexandru Dedu a propus ca în meciurile din Ligile Naţionale de handbal feminin şi masculin să evolueze doar trei jucători extracomunitari. Atunci, în şedinţa extraordinară votul membrilor Consiliului de Administraţie a fost unul de egalitate, opt pro şi opt contra, ultimul cuvânt avându-l chiar Alexandru Dedu, care a votat "pentru". A fost decizia care a inflamat întreg handbalul românesc. Cele mai afectate cluburile erau cele masculine din Liga Naţională, în special Dinamo Bucureşti, care a avut un parcurs de excepţie în Liga Campionilor, în acest sezon, chiar pe baza acestor jucători extracomunitari. În acel moment, războiul dintre FRH, în speţă şeful său, Alexandru Dedu, şi conducători celor de la Dinamo a fost unul permanent.

După numeroase runde de negocieri cu conducătorii cluburilor, dar fără a ceda teren în faţa contestatarilor, Alexandru Dedu a ţinut cu dinţii ca jucătorii români să fie pe picior de egalitate cu cei străini. Şi într-un final a reuşit. S-a votat un regulament în care să existe opt jucători străini pe foaia de joc şi opt români, cu obligaţia ca doi dintre jucătorii români să fie permenent pe teren. S-a renunţat la regula comunitari/extracomunitari, însă cluburile sunt obligate să transfere jucători cu minimum 10 selecţii în echipa naţională, excepţie făcând primele două transferuri.

 
 
 

"De ce sunt eu dezamăgit este faptul că nu înţelegem că, pentru a deveni mai buni, este nevoie de o strategie şi trebuie să ne ţinem de ea. Urmărind exemplele unor ţări la care acum ne uităm cu pozitivă invidie, dar care au urmat o strategie 30 de ani şi au urmărit nişte lucruri şi s-au ţinut de ele. Suntem o civilizaţie tânără care răspundem pătimaş şi subiectiv nevoilor unui grup restrâns de oameni uitând interesul comun. Şi asta nu e un lucru ok, pentru că dacă nu ai o linie, nu ai o strategie, nu poţi să fii la fel de bun la fel ca cei la care tre uiţi. Nu am abdicat nicio secundă de la strategie pe care eu am propus-o în urmă cu 6 ani şi de care m-am ţinut în continuare minimizând daunele făcute de terţe interese punctuale"

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare