Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Preşedintele Iohannis a decorat-o pe Simona Halep într-o ceremonie la Cotroceni: "E mai greu decât în finala de la Wimbledon"

VIDEO | Preşedintele Iohannis a decorat-o pe Simona Halep într-o ceremonie la Cotroceni: "E mai greu decât în finala de la Wimbledon"

Tenis

Comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la ceremonia de decorare a Simonei Halep cu Ordinul ”Steaua României”,, că e păcat că astfel de talente nu primesc sprijinul cuvenit din partea autorităţilor statului.

"Este o mare onoare pentru mine, o recunoaştere şi o preţuire faţă de munca mea. Vă mulţumesc nfoarte mult din nou. Sper, prin aceste rezultate, să-i inspir pe toţi copiii, să le transmit dorinţa şi plăcerea de a practica acest sport care te ajută să te dezvolţi nu numai în cariera sportivă, ci şi în cea personală. Românilor de pretutindeni care mă susţin indiferent, necondiţionat atunci când joc în orice ţară dar cel mai mult le mulţumesc pentru energia pozitivă pe care o primesc atunci când mă întorc în ţară. Sunt mândră că sunt româncă şi sper să merg cu fruntea sus peste tot şi să câştig cât mai multe trofee ca să fiu inspiraţie pentru toţi copilaşii. Este mai greu decât finala de la Wimbledon", a afirmat Simona Halep, la Cotroceni.

"Îi confer astăzi cea mai înaltă distincţie a statului român ca recunoaştere şi preţuire profundă pentru câştigarea prestigiosului trofeu de la Wimbledon, precum şi pentru parcursul profesional de excepţie de până acum.

Aţi scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc în doar 55 de minute la Wimbledon. Datorită talentului, pasiunii, determinării, perseverenţei şi a pregătirii constante aţi reuşit să deveniţi prima jucătoare de tenis din România care deţine acest titlu.

Vă mulţumesc în numele românilor pentru modul în care promovaţi ţara noastră şi sportul românesc. Simona Halep este deja una dintre cele mai iubite sportive din toate timpurile. Prin tenisul pe care îl practică cu atât de multă pasiune şi dăruire inspiră milioane de oameni din multe colţuri ale lumii. De azi înainte, când spui Halep spui România şi când spui România, spui Halep", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de decorare a Simonei Halep cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

"În semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru câştigarea trofeului de tenis de la Wimbledon, pentru rezultatele sportive excepţionale obţinute de-a lungul carierei, pentru desăvârşirea poziţiei în rândul celor mai bune jucătoare ale lumii, precum şi pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internaţional şi popularizării acestuia în rândul tinerilor, fiind un simbol al tinerei generaţii de sportivi, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler sportivei Simona Halep", a anunţat Administraţia prezidenţială.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, la 13 iulie, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc. Halep a cucerit anul trecut turneul de la Roland Garros.

După acest succes, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că o va decora pe jucătoarea română.

"Am primit un mesaj, chiar acum când am aterizat, în legătură cu domnul preşedinte Klaus Iohannis. Îi mulţumesc foarte mult, sunt onorată, este un lucru deosebit şi abia aştept să se întâmple", a declarat Halep, la 15 iulie, la sosirea în ţară.

Afla mai multe despre: halep 

viewscnt
Articole similare