Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Prima reacţie a lui Mirel Rădoi după succesul clar contra Ucrainei: ”Drăguş trebuie să fie mai prezent şi să facă diferenţa!”

VIDEO Prima reacţie a lui Mirel Rădoi după succesul clar contra Ucrainei: ”Drăguş trebuie să fie mai prezent şi să facă diferenţa!”

Echipa națională

Comentarii

Reprezentativa under 21 a României a învins, joi seară, la Ploieşti, cu scorul de 3-0 (0-0), selecţionata Ucrainei, într-un meci din grupa a opta de calificare la Campionatuul European din 2021.

La finalul jocului, Mirel Rădoi a oferit la microfonul Pro X primele reacţii. El a subliniat că a discutat mult cu Olimpiu Moruţan, cel care a marcat primul gol al României U21 joi seara: ”Am avut multe discuţii cu Moruţan şi am încercat să-l facem să se relaxeze. Mă bucur că am reuşit să-l liniştim, a făcut un meci bun”

În schimb, selecţionerul a atras atenţia asupra lui Denis Drăguş: ”Drăguş nu a jucat la prima echipă, dar a jucat la cea de-a doua. A avut meciuri la trei zile acolo şi asta e bine. Cred că va învăţa că trebuie să lupte mai mult pentru postul lui. La calităţile lui tehnice trebuie să fie mult mai prezent în careu şi să facă diferenţa”

În opinia lui Mirel Rădoi, România se va lupta cu două echipe pentru primele două locuri ale grupei: ”Cred că ne batem cu Danemarca şi Ucraina pentru primele două locuri”

Alături de Marius Marin: ”E uşor să distrugi un copil. Nu vom face asta!”

Ulterior, la conferinţa de presă, Mirel Rădoi a explicat şi care este starea tânărului Marin, eliminat după 60 de secunde: ”Nu sunt supărat pe Marius Marin. A făcut-o din prea multă dorinţă. El va veni în continuare alături de noi, pentru că ce i s-a întâmplat lui i se poate întâmpla oricui. Am fost de  multe ori în poziţia lui, poate că şi eu i-am transmis starea asta. Are nevoie să fim alături de el, pentru că e simplu şi uşor să distrugem un copil ca el. Are valoare şi o va demonstra” a mărturisit selecţionerul naţionalei de tineret. 

Despre partida cu Ucraina, Rădoi a spus: ”Un meci destul de dificil. Fericit la final, după acest rezultat, pe care vă spun sincer că nu am îndrăznit să îl visez. Chiar dacă au avut şi ei două situaţii, am avut şi noi alte situaţii de a marca gol. O primă repriză destul de echilibrată, cu mai mult situaţii de partea noastră decât ocazii. Dar repriza a doua am ieşit mult mai hotărâţi, mult mai încrezători şi cred că s-a văzut că fiecare dintre ei a încercat să dea totul în slujba echipei” 

”Ar fi păcat să nu câştigăm puncte cu Irlanda, pentru că ar fi păcat de munca noastră din această seară. Finlanda are mai multe puncte acumulate, dar nu o văd la nivelul de calitate pe care îl au Ucraina şi Danemarca”

Moruţan a fost decisiv pentru naţionala de tineret, pe un stadion unde a suferit una dintre decepţiile carierei sale:În interviul dinainte de meci am menţionat că Oli va fi decisiv. E un jucător care, în momentul când îi dai încredere, îţi poate face diferenţa. Eu am fost foarte mulţumit de el atât din punct de vedere fizic, cât şi tactic, dar am văzut ... şi era normal pe undeva să cedeze din punct de vedere fizic, neavând foarte multe minute jucate la club. A făcut un efort foarte mare” a subliniat Rădoi.

Cum l-a ales pe Vlad: ”Are un plus la nivel tehnic şi trebuia să profităm de anumite zone libere ale lor. În dinamica jocului, Vlad are un joc de picior mult mai exact”

Afla mai multe despre: mirel rădoi 

viewscnt
Articole similare