Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Prima sportivă din România calificată la Tokyo, dă din casă. "Un an jumate am stat cu stresul ăsta! Soţul mă întreba când îmi fac bagajele să plec."

VIDEO | Prima sportivă din România calificată la Tokyo, dă din casă. "Un an jumate am stat cu stresul ăsta! Soţul mă întreba când îmi fac bagajele să plec."
Comentarii

Laura Ilie este prima româncă sigură de prezenţa la Tokyo, în timă ce Robert Glinţă a fost primul la masculin. Inivitată la emisiunea Zoom Sport, campioana europeană la tir şi-a spus povestea.

Laura Ilie este una dintre marile speranţe ale României pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. De altfel, ea e prima femeie şi al doilea sportiv român care obţine calificarea la Jocuri. Biletele pentru Japonia le-a obţinut spre finalul lunii mai, la o etapă de Cupă Mondială din Germania, acolo unde s-a clasat pe locul cinci. 

Laura Ilie s-a apucat târziu de tir. Avea aproape 18 ani, când printr-o întâmplare, a ajuns la clubul Pajura. După doi ani s-a transferat la Dinamo. Campioană europeană la individual în urmă cu trei luni în proba de 10 metri aer comprimat, Laura Ilie şi-a spus povestea la Zoom Sport.

"Eram în liceu. Am început tirul în urma unei întâmplări foarte amuzante acum, atunci a fost poate cea mai nefericită zi din viaţa mea. Acum mă amuz şi cred că a fost cea mai bună zi din viaţa mea. 

Eram la ora de sport. Mă jucam cu băieţii fără ştirea doamnei profesoare. [...] Când a venit, ne-a spus: 'V-am spus că nu aveţi voie să faceţi acest lucru fără ştiea mea' [...] Ne-a dat trei la toţi cei participanţi la joc. Eu avem medii mari, învăţam bine. A fost o surpriză neplăcută. Nu realizam cum să mă duc acasă să-i spun mamaei că am luat trei la sport. Era de râsul râsului atunci! La o săptămână a venit o prietenă a ei. Dorea să facă selecţie de fete pentru CSS 1 Pajura. M-am băgat şi eu pentru că eram conştientă că-mi trebuie o medie foarte mare să echilibrez nota. 

Am fost selecţionată am tras foarte bine. Au fost surprinşi cei care m-au selecţionat de ţinta mea. După două trei săptămâni m-au băgat la o etapă de campionat naţional, unde am luat locul trei. Eu nu ştiam ce mi se întâmplă. Plus că nu-mi plăcea! Un an şi jumătate cred că am stat în stresul ăsta că nu înţelegeam rostul, să stau nemişcată, să trag într-o foaie de hârtie.

Acum mă declar foarte pasionată. Era ca o pojghiţă pe ochii mei, dincolo de care nu puteam să văd de pojghiţa respectivă", a declarat Laura Ilie. 

Acum Laura Ilie călătoreşte foarte mult datorită sportului şi susţine că e printre principalele beneficiii pe care i le-a adus tirul, că a reuşit să vadă o mulţime de ţări. Laura îmbină perfect şi viaţa de familie. E căsătorită, dar soţul ei nu are legătură cu lumea sportului. 

"Soţul meu nu are nicio problemă cu plecările mele. E chiar benefic. Stăm împreună trei-patru săptămâni, pe urmă o săptămână plec. El spune: 'Când mai pleci, Laura? Că am o groază de lucruri de făcut' Eu când sunt acasă trebuie să facă aşa cum cântă cocoşul", a declarat Laura Ilie. 

Afla mai multe despre: laura ilietokyojocurile olimpicetir 

viewscnt
Articole similare