Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Primele declaraţii date de Burleanu despre noul selecţioner al României. Ce obiective va avea Rădoi şi cine va merge la JO 2020

VIDEO | Primele declaraţii date de Burleanu despre noul selecţioner al României. Ce obiective va avea Rădoi şi cine va merge la JO 2020

Echipa națională

Comentarii

Răzvan Burleanu a oferit primele declaraţii despre propunerea Comitetului Executiv pentru postul de selecţioner al primei reprezentative. Preşedintele FRF a dezvăluit că, dacă va accepta oferta, Mirel Rădoi va putea conduce naţionala României în barajul de calificare la Euro 2020, dar şi la Jocurile Olimpice din 2020.

"Comitetul Executiv m-a mandatat să negociez cu Mirel Rădoi preluarea mandatului de selecţioner la nivelul primei reprezentative. Astăzi am avut o susţinere unanimă la nivel de CEx pentru a deschide această procedură, de negociere şi de semnare a contractului cu Mirel Rădoi.

Trebuie să ne întâlnim şi să discutăm aceste aspecte, după care vom organiza şi o conferinţă de presă. Îl voi avea alături de mine şi pe directorul tehnic, pe Mihai Stoichiţă, pentru a vă împărtăşi, dacă aveţi anumite întrebări, despre cum au decurs lucrurile la nivelul comisiei tehnice în şedinţa de ieri.

Obiectivul mandatului lui Mirel Rădoi este în primul rând de a continua să inspire sute de mii de copii să joace fotbal în România şi în acelaşi timp de a oferi o speranţă antrenorilor tineri care sunt la început de drum. Pentru a ne îndeplini acest obiectiv sunt două căi: calificarea la CE din 2020 şi prezenţa la Olimpiada de la Tokyo din 2020.

Nu este un mandat pe termen scurt, nu este un mandat doar pentru un meci sau două meciuri, este un mandat care propune un proces de construcţie la echipa naţională. Este un mandat pe cel puţin doi ani de zile. Bineînţeles, cu câteva obiective intermediare.

Detaliile despre dezbaterile din Comisia Tehnică o să vi le pună la dispoziţie Mihai Stoichiţă. Ce pot să vă spun astăzi este că Mirel Rădoi reprezintă varianta numărul 1 pentru FRF. Şi ne bucurăm că nu a fost nevoie să avem alţi antrenori pe prima poziţie şi să fim poate refuzaţi. De aceea sunt foarte încrezător în această decizie. Pot să vă împărtăşesc că, la fel, membrii CEx au susţinut în unanimitate această decizie. Au primit această propunere cu entuziasm şi, în acelaşi timp, cu foarte mare încredere.

Sunt sigur că reprezintă varianta cea mai bună pentru echipa naţională astăzi, luând în considerare şi faptul că Mirel Rădoi va conduce naţionala României şi la Olimpiada din 2020, ceea ce, practic, ne conferă mult mai multe avantaje în această perspectivă. Ceea ce practic îi va oferi lui Mirel un avantaj suplimentar. Adică atât în luna martie, cât şi în luna iunie va avea posibilitatea să îi reîntâlnească pe jucătorii pe care i-a pregătit în această vară. Dar, bineînţeles, acolo unde vom avea nevoie, să putem să facem promovarea jucătorilor tineri de la actuala generaţie U21" , a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: burleanufrf 

viewscnt
Articole similare