Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Prunea nu se lasă şi îl atacă din nou pe Burleanu. Cum a comentat regula jucătorilor U21: "Face mai mult rău decât bine"

VIDEO | Prunea nu se lasă şi îl atacă din nou pe Burleanu. Cum a comentat regula jucătorilor U21: "Face mai mult rău decât bine"
Comentarii

Naţionala României a ajuns până în semifinalele Campionatului European de tineret, însă Florin Prunea consideră că oficialii FRF n-au niciun merit.

Deşi, până în sezonul trecut, echipele din Liga I erau obligate să aibă în teren, pe toată durata unui meci, cel puţin un jucător sub 21 de ani, Florin Prunea e sigur că performanţa naţionalei de tineret n-are nicio legătură cu regula impusă de oficialii FRF.

Mai mult, din sezonul care va începe în această săptămână, echipele din Liga I vor fi obligate să înceapă meciurile cu cel puţin doi jucători sub 21 de ani în teren.

"Cred că este o greşeală. Rezultatele echipei naţionale U21 nu se datorează acestei reguli, ele se datorează în principal jucătorilor care au crescut afară, plecând de la ăsta mic din poartă şi continuând cu Paşcanu şi cu ceilalţi jucători. Şi sigur Hagi, care are un merit incontestabil cu jucătorii care au venit de la academie.

Sigur că poate să spună că sunt şi excepţiile Man şi cine mai este pe acolo, dar aceşti băieţi au venit şi joacă titulari la Steaua dinainte de a impune această regulă. Pe de altă parte, nu ştiu dacă a făcut bine pentru că vedem la echipa naţională avem probleme în benzi pe faza de apărare. Fundaş dreapta, fundaş stânga, toţi antrenorii care au aruncat în luptă ca să respecte regula au aruncat în luptă în benzi în faţă şi vedem dreapta, stânga, nimeni nu a riscat aici.

Şi atunci vedem că la echipa naţională din păcate nu avem fundaş dreapta şi nu avem fundaş stânga. Aici este din păcate totul din cauza acestei reguli şi nu este bine, cred eu. Noi nu ne-am dori la Dinamo să jucăm cu jucători tineri şi din punct de vedere economic, financiar? Ca să-i creştem. Preţurile de pe piaţa noastră internă sunt prohibitive şi eu cred că a făcut mai mult rău decât bine această regulă.

Din păcate, cuvântul Ligii 1 nu prea contează până la urmă în fotbalul românesc. Ar trebui să conteze pentru că este fotbal profesionist, dar, din păcate, la noi nu e aşa" , a declarat Florin Prunea pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: pruneadinamo 

viewscnt
Articole similare