Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Radu şi Bogdan Voina au salutat victoria incredibilă obţinută de jucătoarele lui Tomas Ryde. "Foarte puţini mai credeau. Au luptat fantastic"

VIDEO | Radu şi Bogdan Voina au salutat victoria incredibilă obţinută de jucătoarele lui Tomas Ryde. "Foarte puţini mai credeau. Au luptat fantastic"

CM Handbal

Comentarii

Naţionala feminină a României a învins Ungaria, scor 28-27, într-un final de meci apoteotic, în care "tricolorele" au anulat şapte goluri diferenţă şi au "înţepat" decisivi cu doar câteva secunde înainte de final, de la 7 metri.

Fostul selecţioner al României, atât la masculin, cât şi la feminin, Radu Voina, a recunoscut că nu mai credea la pauză în revenirea spectaculoasă pe care România a reuşit-o în faţa Ungariei. În plus, fostul tehnician se declară mulţumit de împerecherea cu Grupa D în Grupa Principală, deoarece Japonia şi Suedia sunt două reprezentative abordabile, ce pot fi învinse. Radu Voina ştiu unde s-a făcut diferenţa în actul secund.
 
"Foarte puţini mai credeau, şi noi printre cei care nu mai credeau. La finalul primei reprize şi după desfăşurarea primei reprize eram cam sceptici. Iacătă sportul şi handbalul sunt imprevizibile şi trebuie să te opreşti atunci când arbitrul fluieră. Bravo lor, s-au mobilizat, probabil că Ungaria s-a relaxat oarecum şi totul se plăteşte. Bravo fetelor care s-au luptat. Inclusiv împerecherea cu Grupa D e o împerechere fericită. Rusia, care cel puţin teoretic, pare o echipă mai grea dar cred că Suedia şi Japonia, chiar dacă e ţara organizatoare, cred că pot fi abordate.
Cred că şi moral fetele acum, după restul meciurilor, pot să prindă mai multă încredere. De ce ne-am ferit de Ungaria astăzi, am făcut noi în teren. Am ajuns spre extreme şi cele două extreme au avut 10-11 goluri împreună, Cristina care a distribuit foarte bine dreapta, stânga, nu a fost realizatoar, dar celelalte şi-au asumat responsabilitatea. Singura dată când am câştigat a fost finalul meciului, ceea ce este cel mai important. Cred că oftica cea mai mare ar fi fost să se termine meciul egal şi atunci într-adevăr era un final de meci absolut nefericit. La pauză nu mai aveau ce să piardă, au fost probabil voci mai ridicate în vestiar, probabil şi-au pus la punct ceea ce nu a mers în prima repriză", a declarat Radu Voina, la Telekom Sport.
 
 
De asemenea, fiul său, Bogdan Voina, fostul jucător al Stelei a evidenţiat evoluţia extrem de bună a extremelor Anamaria Iuganu şi Sonia Seraficeanu.
 
"O nebunie şi la fel cum am zis şi înaintea meciului, avem nevoie de echipă. Şi astăzi Cristina nu a mai marcat atât de multe ori în jocul poziţional, la 7 metri a fost impecabilă, dar pe lângă ea au existat nişte jucătoare care în meciurile precedente nu au avut un impact atât de important. Astăzi am descoperit-o pe Seraficeanu, dar şi pe Iuganu, cele două extreme care au dat încredere echipei, ne-au dat speranţe", a spus Bogdan Voina, la Zoom Sport.
 

Afla mai multe despre: handbalcm japoniaromanianeaguvoina 

viewscnt
Articole similare