Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Râmnicu Vâlcea a prins curaj, după victoria cu Savehof. Următoarea ţintă - "colosul" din Gyor. "Atmosfera va fi una incendiară. Sunt convins că vom face un meci mare"

VIDEO | Râmnicu Vâlcea a prins curaj, după victoria cu Savehof. Următoarea ţintă - "colosul" din Gyor. "Atmosfera va fi una incendiară. Sunt convins că vom face un meci mare"

Handbal

Comentarii

Râmnicu Vâlcea are procentaj maxim după primele două confruntări din cadrul Grupelor Principale ale Ligii Campionilor, după ce a izbutit să o învingă şi pe Savehof, duminică, în Suedia, scor 23-17, şi păstrează şanse pentru calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.

SCM Râmnicu Vâlcea a intrat cu zero puncte în Grupele Principale, însă a reuşit să învingă pe Ljublijana şi Savehof şi să revină în lupta pentru calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, având avans de două puncte faţă de cele două adversare învinse până acum.
 
"Suntem mulţumiţi de rezultatul obţinut în Suedia, a fost o victorie concludentă, în urma unui joc foarte bun făcut de echipa noastră, în special pe faza de apărare. Forma echipei este una bună, atmosfera e extraordinară, toate fetele sunt la un nivel ridicat", a declarat Florentin Pera, antrenorul celor de la Vâlcea.
 
Următoarea partidă pentru vâlcence este şi cea mai grea, acasă, împotriva maghiarelor de la Gyor, duminică, 8 februarie, de la ora 15. Gyor împarte prima poziţie a grupei cu franţuzoaicele de la Brest Bretagne.
 
"Urmează meciul cu Gyor. Ar fi un bonus pentru echipa noastră, dar noi nu gândim aşa, chiar dacă întâlnim o echipă care are 5 trofee ale Ligii Campionilor câştigate. Din ce ştiu sunt neînvinse de 2 ani, de 33 de meciuri nu au pierdut niciun meci în Liga Campionilor, deci sigur că Gyor va pleca favorită în acest joc, însă la Vâlcea atmosfera e una incendiară, forma prin care trecem noi în momentul de faţă e una optimă şi bună. Sper să reuşim să confirmăm tot ce am realizat în ultima perioadă. Să dăm dovadă de atitudine, în primul rând, să jucăm cu multă ambiţie, cu abnegaţie, să fim din nou aşa cum am fost noi pe faza de apărare în ultimele meciuri. Suntem echipa cu cele mai puţine goluri primite din Liga Campionilor până în momentul de faţă, ceea ce e un lucru extraordinar. E o onoare pentru noi să jucăm cu o echipă de nivelul Gyor-ului şi sunt convins că vom face un meci mare. Să credem în şansa noastră, chiar dacă plecăm cu şansa a doua, fiecare meci în parte, indiferent de adversar, eu îl pregătesc la victorie", a completat Pera.
 
La rândul său, Mădălina Zamfirescu, una dintre cele mai constante jucătoare a celor de la SCM Râmnicu Vâlcea, a declarat că echipa este pregătită să facă un meci împotriva împotriva multiplei campioane a Europei, Gyor.
 
"Încercăm în primul rând să ne bucurăm de un handbal frumos, avem un meci acasă, în proprie sală, alături de suporterii noştri şi sper din suflet să facem un meci bun şi să ieşim sănătoase. Calculele sunt deja puţin făcute, şansele sunt mici ca ele să câştige în partea cealaltă, cu Brest şi cu Buducnost, aşa că eu cred că încă o victorie ne-ar aduce undeva la 80% în sferturi", a adăugat Zamfirescu.
 
Cu şanse reale de calificare în sferturi este şi CSM Bucureşti. "Tigroaicele" au reuşit o victorie impresionantă, duminică, acasă, împotriva unei alte echipe din Franţa, Metz, scor 32-27. Cristina Neagu a marcat 14 goluri, iar CSM a revenit în lupta pentru primele patru locuri ale grupei. CSM este pe locul 5, cu 5 puncte, la egalitate cu Kristiansand, viitoarea adversară (deplasare, duminică, 8 februarie).
 
"Am urmărit meciul şi chiar mă bucur enorm pentru fete şi ar fi un lucru foarte bun pentru România", a completat Mădălina Zamfirescu.
 

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare