Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Rareş Fortuneanu doreşte să readucă naţionala de handbal masculin în elita mondială. "Avem un blazon de apărat"

VIDEO | Rareş Fortuneanu doreşte să readucă naţionala de handbal masculin în elita mondială. "Avem un blazon de apărat"

Handbal

Comentarii

În aceste zile, lotul naţional masculin de handbal al României participă la un cantonament de pregătire la Cluj-Napoca, primul sub comanda noului selecţioner, fostul internaţional Rareş Fortuneanu. Pentru această acţiune, cel care antrenează şi formaţia franceză Saint-Raphael a convocat 22 de jucători.

Rareş Fortuneanu se întoarce în România ca selecţioner cu puteri depline, după ce în 2014 a fost secundul francezului Christian Gaudin. De data aceasta înlocuieşte un spaniol, pe Manuel Montoya, care a ratat calificarea la EURO 2020. Ajuns la 40 de ani, Fortuneanu a evoluat timp de nouă sezoane la formaţia de primă ligă franceză, Saint Raphael (2004-2013), iar în 2014 a fost instalat ca secund. Din această vară a primit putere deplină şi la Saint Raphael.
 
Iată lotul convocat de Rareş Fortuneanu: 
 
  • Ionuţ Nistor, Marius Mocanu, Vencel Csog - HC Doborgea Sud Constanţa
  • Gabriel Bujor, Gabriel Dumitriu, Dragoş Hanţaru - Dunărea Călăraşi
  • Roland Thalmaier, Marius Szoke, Radu Lazăr - AHC Potaissa Turda
  • Andrei Lazăr, Nicuşor Negru, Alexandru Asoltanei - Dinamo Bucureşti
  • Cristian Fenici, Marius Sadoveac - SCM Poli Timişoara
  • Viorel Fotache, Octavian Bizău - CSM Bucureşti
  • Alexandru Bucătaru, Javier Humet - Steaua Bucureşti
  • Tudor Botea - CS Minaur Baia Mare
  • Demis Grigoraş - Chambery (Franţa)
  • Emil Racoţea - Chartres (Franţa)
  • Mihai Popescu - Saint Raphael (Franţa)
 

Reporter: Ce înseamnă pentru tine faptul că ai devenit selecţionerul României?
Fortuneanu: E un lucru mare, o onoare că suntem în această postură, o mândrie, îmi reprezint ţara, cred că e cel mai frumos sentiment care poate să ţi se întâmple, să îţi cânte imnul în faţa propriilor suporteri e o senzaţie de neuitat, pe care am trăti-o ca jucător. Acum o să am ocazia să o trăiesc ca antrenor.

 

R: O prezenţă la un turneu final de Campionat Mondial?
F: Este un vis al tuturor de mulţi ani de zile, este un vis care este departe deocamdată, am conceput nişte obiective pe termen scurt, mediu şi lung. Avem un palmares, suntem echipa României, avem un blazon de respectat, avem calitate, avem echipă care îmbină jucătorii de experienţă cu entuziasmul şi talentul jucătorilor tineri.

R: Primul pas este să trecem de primul turneul de calificare pentru Cupa Mondială, din Italia (10-12 ianuarie 2020), împotriva ţării gazdă, Georgia şi Kosovo.
F: Primul obiectiv este să câştigăm grupa. După aceea o să vedem.

 

R: În 2011 a fost ultima dată la un Campionat Mondial. Au trecut ceva ani...
F: Nu trebuie să ne gândim la ce a fost în urmă. Trebuie să ne gândim ce o să facem de acum ca să fie pauza asta cât de scurtă între competiţiile majore.
 

"Rareş este un tip ambiţios"

 
Cel care îl cunoaşte cel mai bine pe Rareş Fortuneanu este chiar Mihai Popescu, portarul celor de la Saint Raphael şi al echipei naţionale, cel mai valoros handbalist român al ultimilor 10 ani. Fostul portar al Constanţei are încredere totală în fostul său coleg de la echipa naţională, cel care i-a fost precum un mentor în Franţa, la Saint Raphael.
 
"Este o atmosferă nouă, cu un staff românesc, care eu zic că o să ne dea un plus, mai ales că vine cu experienţa din Franţa. Rareş este un tip ambiţios, care a venit să dea tot ce a învăţat în Franţa echipei naţionale. Am mai avut o grupă la fel, tot în Italia am jucat, niciodată nu este uşor, întotdeauna este greu să joci împotriva oricărei echipe, eu sper să facem un turneu bun şi să ne calificăm mai departe", a declarat şi Mihai Popescu.
 

 

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare