Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Răzvan Burleanu a vorbit în faţa ambasadorului SUA despre disputa FCSB - Steaua şi cere Parlamentului să dea o lege după acest caz

VIDEO | Răzvan Burleanu a vorbit în faţa ambasadorului SUA despre disputa FCSB - Steaua şi cere Parlamentului să dea o lege după acest caz

Superliga

Comentarii

Răzvan Burleanu susţine că fotbalul nostru are nevoie de legi speciale care să clarifice situaţia brandurilor, în contextul în care judecătorii i-au interzis FCSB-ului să mai utilizeze marca Steaua. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui eveniment în care FRF a anunţat că a semnat un parteneriat cu Ambasada SUA la Bucureşti, pentru a celebra Ziua Drepturilor de Autor.

Situaţiile mărcilor Universitatea Craiova, Steaua şi Poli Timişoara l-au făcut pe Răzvan Burleanu să ceară ca Parlamentul să reglementeze drepturile asupra mărcilor istorice din fotbalul românesc. Preşedintele FRF susţine că este nevoie de legi pentru a clarifica această problemă:

”Probabil aţi auzit de acest scandal FCSB versus Steaua. Sau când e vorba de branduri care au dispărut din fotbalul românesc şi pur şi simplu avem dificultatea de a le recupera, fiindcă nu ştim cui aparţin, pentru că noi nu ne-am pus problema în felul acesta atunci când a venit vorba să vorbim despre branduri. Şi asta se întâmplă... Vezi şi Craiova, situaţia de la Timişoara. Bineînţeles că avem nevoie de un cadru legislativ în acest sens şi mă bucur că avem reprezentanţi ai Parlamentului României (n.r. în sală). În mod cert ai nevoie de regulamentele Federaţiei, dar nu sunt suficiente. Ai nevoie de un cadru legislativ care să protejeze. Azi, avem un cadru legislativ total neadaptat din partea pieţei”, a declarat Răzvan Burleanu.

În ultimii ani, Gigi Becali a rămas fără dreptul de a folosi marca Steaua, după ce instanţele au decis că aceasta aparţine clubului CSA, sub umbrela căruia a funcţionat secţia de fotbal până să fie preluată de omul de afaceri din Pipera. Într-o situaţia asemănătoare se află şi Universitatea Craiova, marcă disputată de FC U - echipa lui Adrian Mititelu şi de Clubul Sportiv Universitea Craiova. În al doilea caz, Curtea de Apel Timişoara a decis însă că nu există nicio legătură între actuala echipă din Liga 1 şi Craiova Maxima.

Afla mai multe despre: razvan burleanufcsbsteaua 

viewscnt
Articole similare