Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Realitate în România, de neimaginat pentru alţii. Cum reuşesc unii sportivi să meargă la competiţiile internaţionale

VIDEO | Realitate în România, de neimaginat pentru alţii. Cum reuşesc unii sportivi să meargă la competiţiile internaţionale

Alte sporturi

Comentarii

Ana Maria Popescu (34 de ani), campioană olimpică la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, a povestit în emisiunea Zoom Sport ce sacrificii trebuie să facă pentru a participa la competiţiile internaţionale.

Sportivii români sunt puşi în faţa unor situaţii inedite şi jenante după ce bugetele federaţiilor au suferit micşorări semnificative. La scrimă, Ana Maria Popescu vorbeşte despre o situaţie la limită. Oamenii din staff au părăsit lotul din cauza salariilor mici, iar sportivele trebuie să se descurce cum pot pentru a se antrena şi pentru participa la competiţii. Ana Maria Popescu şi colegele sale au făcut apeluri disperate către Ministerul Tineretului şi Sportului pentru a avea un preparator fizic. Situaţia s-a rezolvat, însă rămân multe altele nerezolvate încă. 
 
"Am fost auzită. Acum avem preparator fizic, înainte de Rio nu l-am avut. Avem probleme şi cu medicii. Acum nu avem buget. În fiecare zi am o problemă. Asta se întâmplă de ani de zile. Au fost ani în care premierile de la final le puneam deoparte ca să putem susţine activitatea.  Adică trebuia să ne plătim cazarea, transportul, ceva. Ideea e că noi achitam şi la un moment dat, când venea bugetul, banii ne erau decontaţi. Acum nu mai ai această variantă.  Ai o singură variantă. Mergi pe banii tăi sau nu mai mergi. Sau clubul, sau federaţia încearcă să scoată bani din piatră seacă pentru competiţie. Aşa că, indiferent că eşti club departamental sau federaţie, te duci şi întinzi o mână în stânga sau în dreapta şi poate mai sunt oameni care pot să te ajute. " a declarat Ana Maria Popescu în emisiunea Zoom Sport, moderată de Geanina Iacob. 

Afla mai multe despre: ana maria branzaana maria popescupreparatorbanidecontare,  

viewscnt
Articole similare