Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Recital pe Camp Nou! FC Barcelona - Villarreal 5-1. Toate golurile au fost spectaculoase

VIDEO | Recital pe Camp Nou! FC Barcelona - Villarreal 5-1. Toate golurile au fost spectaculoase

La Liga

Comentarii

FC Barcelona continuă să fie invicibilă în Primera după ce a câştigat cu 3-1 în faţa lui Villarreal, într-un meci restanţă. Catalanii nu trebuie să piardă în ultimele două etape din Spania pentru a termina neînvinşi campionatul.

Meciul a început cu ”tunelul de onoare” făcut de cei de la Villarreal, un gest ce ar fi trebuit făcut şi de Real Madrid, în etapa trecută. Atmosfera de fair-play a mers mai departe şi Andres Iniesta a primit cadou din partea adversarilor o macheta a unui submarin - simbolul lui Villarreal - în semn de respect pentru perioada în care a jucat în Primera.

Însă amabilităţile s-au terminat odată cu fluierul de start. Barcelona a luat cu asalt poarta adversă şi golul a venit repede, în minutul 11, când Coutinho a reluat în poartă un şut respins în lateral de portarul lui Villarreal. Catalanii au continuat să-şi facă jocul şi în minutul 17 era deja 2-0, după ce Paulinho a primit în faţa porţii goale.

Barcelona a mai punctat o dată în prima repriză. De această dată, prin Messi, care s-a aflat la capătul unei pase de maestru a lui Iniesta. Villarreal a redus din diferenţă în partea a doua, în minutul 55, când Sansone a deviat cu noroc un şut spre poarta lui Cillessen. Însă Barcelona a mai marcat o dată, în minutul 87, când Rakitic a driblat tot pe partea dreaptă şi a pasat excelent pentru Dembele.



Când toată lumea aşepta fluierul final, Dembele a făcut faza meciului. Mijlocaşul adus de la Dortmund a plecat de la centrul terenului, a driblat doi adversari, a scăpat singur cu portarul şi a încheiat faza cu un lob spectaculos. Scor final, Barcelona - Villarreal 5-1.


Min. 90+4 Fluier final!


Min. 90+3 GOL BARCELONA! Dembele a scăpat singur spre poartă, de la mijlocul terenului şi a marcat cu un lob spectaculos.


Min. 87 GOL BARCELONA! Rakitic driblează tot pe partea dreaptă, intră în careu şi pasează pe 6 metri pentru Dembele, care a împins balonul în poartă.


Min. 55 GOL VILLARREAL! Sansone deviază decisiv în poarta lui Cillessen.


Min. 46 A început partea a doua.


Min. 45+1 S-a terminat prima repriză.


Min. 45 GOL BARCELONA! Iniesta trimite o pasă superbă pentru Messi, care plasează frumos şutul.


Min. 17 GOL BARCELONA! Paulinho a marcat la capătul unei faze pornite de la o pasă genială a lui Iniesta, printre picioarele adversarului.


Min. 11 GOL BARCELONA! Dembele a şutat din afara careului, portarul lui Villarreal a respins în lateral, Coutinho se afla în acea zonă şi a împins mingea în poartă.


Min. 1 Echipele de start. Aşa cum cei de la Villarreal au anunţat, au făcut ”tunelul de onoare” pentru Barcelona, o tradiţie în fotbalul spaniol de care se bucură jucătorii echipei campioane. Real Madri a refuzat însă să facă acest gest, în etapa trecută.


Echipele de start:

  • FC BARCELONA: Cillessen - Semedo, Pique, Vermaelen, Digne - Paulinho, Busquets, Iniesta - Dembele, Messi, Coutinho
  • VILLARREAL: Asenjo - Gaspar, Alvaro, Ruiz, Costa - Trigueros, Hernadez - Castillejo, Fornals, Cheryshev - Bacca

FC Barcelona a dezamăgit pe plan european, dar în competiţiile interne a reuşit deja să câştige Cupa Spaniei şi campionatul. Ultimele etape contează astfel doar pentru stabilirea unor recorduri. Jucătorii lui Valverde sunt neînvinşi în acest sezon din Primera şi vor să-şi păstreze invicibilitatea până la finalul sezonului. În campionatele puternice, doar AC Milan (1991-1992), Arsenal (2003-3004) şi Juventus (2011-2012) au mai reuşit să ia titlu fără să piardă vreun meci.

  • LIVE VIDEO | FC Barcelona - Villarreal


Cum a trecut cu bine de ”El Clasico”, scor 2-2, FC Barcelona caută acum să atingă acest record. Leo Messi are şi el un obiectiv în etapele care au mai rămas. Starul argentinian este pe primul loc în topul pentru ”Gheata de Aur”, cu 33 de goluri, dar Salah - 31 de goluri şi Lewandowski - 29 îi suflă în ceafă. De asemenea, Messi este acum jucătorul din TOP 5 campionate cu cele mai multe goluri marcate - 44 - dar imediat sub el sunt Ronaldo şi Salah, cu câte 43 de reuşite.

  • LIVE VIDEO | FC Barcelona - Villarreal

Cât despre ”Sumbarinul Galben”, şi-a asigurat deja locul pentru Europa League şi mai poate urca doar pe poziţia a cincea, ocupată acum de Betis, cu un avans de două puncte. Villarreal a fost una dintre echipele bune din acest sezon, însă palmaresul pe care-l are cu Barcelona este dezarmant. În ultimele 10 întâlniri directe, n-au câştigat nici măcar o dată şi cele mai bune rezultate sunt două egaluri. În ultima întâlnire, Barcelona a câştigat cu 2-0.

Mai este de scos în evidenţă faptul că cei de la Villarreal au anunţat că vor face ”tunelul de onoare”, o tradiţie în campionatul Spaniei în care campionii sunt aplaudaţi la ieşirea din tunel. Rivalii de la Real Madrid au refuzat însă gestul.

LIVE VIDEO | FC Barcelona - Villarreal, miercuri, de la 21:00, pe Telekom Sport 2. Cele mai importante faze sunt video pe telekomsport.ro

Afla mai multe despre: fc barcelonavillarrealprimera 

viewscnt
Articole similare