Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Regina handbalului românesc a revenit cu succes pe teren. Cristina Neagu: "Sper din tot sufletul ca genunchiul să fie bine şi să fiu sănătoasă"

VIDEO | Regina handbalului românesc a revenit cu succes pe teren. Cristina Neagu: "Sper din tot sufletul ca genunchiul să fie bine şi să fiu sănătoasă"

Handbal

Comentarii

Cristina Neagu a revenit pe terenul de handbal după o pauză de 11 luni, timp în care s-a recuperat după accidentarea gravă suferită la Campionatul European. Handbalista a suferit o ruptură de ligamente încrucişate la genunchiul drept, într-o partidă cu Ungaria, şi părăsea terenul în lacrimi. Neagu a jucat pentru CSM Bucureşti, duminică, în partida din Liga Campionilor susţinută pe terenul celor de la Perla Lublin, încheiată cu victoria "tigroaicelor", scor 28-19.

Cristina Neagu nu a forţat nota. A avut tot timpul sub control ritmul partidei şi a intrat în teren atunci când intensitatea nu era una extrem de accentuată, iar acest lucru i-a fost de bun augur. Considerată una dintre cele mai valoroase jucătoare din istoria handbalului, Cristina Neagu a intrat şi a marcat de patru ori. În plus, şi-a mai asumat aruncări de la distanţă care nu şi-au atins ţinta, dar care au demonstrat că aceasta nu şi-a pierdut curajul. Jucătoarele de la CSM Bucureşti s-au întors, luni, în România
 
"De fapt sunt aproape 10 luni de la operaţie, a fost o perioadă foarte grea pentru mine, o perioadă în care lucrurile nu au mers chiar aşa cum mi-am dorit în recuperarea pentru genunchi, însă mă bucur foarte tare că am reuşit ieri să strâng primele minute de joc într-un meci oficial. Sper din tot sufletul ca genunchiul să fie bine, să fiu sănătoasă şi de acum încolo să joc puţin câte puţin în fiecare meci. Sincer, aveam foarte mari emoţii în vestiar, în special în vestiar. În momentul în care am intrat am uitat practic de emoţii şi am încercat să joc cât puteam de bine pentru că am reuşit să fac doar două antrenamente de handbal. Nu ştiam exact cum vor sta lucrurile, cum o să mă simt, ce o să reuşesc să fac pe teren. Îţi dai seama, după două antrenamente în 10 luni de zile nu e chiar atât de simplu însă lucrurile au ieşit chiar foarte bine, cred că neaşteptat de bine pentru mine. Una peste alta, mă declar foarte mulţumită şi fericită după ziua de ieri.
 
(Ce te-a motivat cel mai mult să revii?) Dragostea pentru ceea ce fac, aşa cum o fac de fiecare dată şi chiar dacă am avut unele probleme la genunchi şi m-am chinuit destul de mult, mai ales în ultimele luni, mi-am dorit foarte mult să revin, să joc şi eu primele minute.  E clar că am nevoie de timp şi chiar dacă ieri a fost cumva o revenire reuşită, am nevoie de mult mai mult timp ca să mă pun pe picioare din toate punctele de vedere. Este un început şi efectiv vreau să mă bucur de ceea ce se întâmplă în acest moment.
 
(Genunchiul a rezistat? Cum te-ai simţit după meci?) Genunchiul arată destul de bine după meci, nu am văzut modificări prea mari, e clar că am nevoie de mai multă recuperare şi am nevoie să am mai multă grijă de mine în special după meciuri şi asta o să fac. Nu am simţit nicio instabilitate şi nicio durere, m-am gândit efectiv la ceea ce vreau să fac pe teren şi asta am făcut. În timpul meciului nu am simţit absolut nicio problemă.
 
(Cum va arăta CSM cu Cristina Neagu în teren)? Nu ştiu, o să vedem în perioada următoare cum o să arate. Echipa a jucat foarte bine în ultimele săptămâni, mergem foarte bine şi în Liga Campionilor, şi în Liga Naţională, aşa că sper ca în continuare să meargă bine echipa şi să obţinem victorii.
 
(Ce crezi că mai poţi realiza până la finalul acestui an?) Nu ştiu, pentru mine acum important este să o iau pas cu pas, zi cu zi, să am grijă de genunchi, de sănătatea mea şi să încerc să dau tot ce am mai bun la fiecare antrenament şi la fiecare meci", a declarat Cristina Neagu, la aterizarea în România.
 
 

Cristina Neagu nu este sigură de prezenţa la Campionatul Mondial: "Am nevoie de timp"

 
Cristina Neagu a fost inclusă de către selecţionerul României, suedezul Tomas Ryde, în lotul lărgit pentru Campionatul Mondial ce va avea loc în Japonia, în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie. Cu toate acestea, planează incertitudinea în cazul prezenţei sale în "Ţara Soarelui Răsare".
 
"Deocamdată nu ştiu, nu am niciun plan, am ţinut legătura şi cu Tomas în toată această perioadă, aşa cum bine ştiţi îmi doresc să joc pentru echipa naţională însă este clar că în momentul de faţă sănătatea mea este cea mai importantă şi dacă am să merg la Campionatul Mondial cu siguranţă voi avea un program bine stabilit împreună cu Tomas. Am nevoie de timp, de mai multe zile de revenire decât de obicei, mai ales în perioada următoare aşa că, cu siguranţă va fi un program bine stabilit şi sper să pot să joc, cu siguranţă nu atât de mult ca şi înainte dar să pot să fiu alături de fete acolo. (Cât la sută te simţi refăcută?) Nu ştiu, nu pot să răspund la întrebarea asta", a completat Neagu.
 

Cristina Neagu, despre Liga Campionilor: "Ne antrenăm şi ne dorim să ajungem în Final Four"

 
După patru etape jucate în Liga Campionilor, CSM Bucureşti se află pe locul 1 în Grupa B, cu 7 puncte, însă mai are de jucat cu Esbjerg (acasă, 10 noiembrie) şi Rostov-Don (deplasare, 16 noiembrie), meciuri importante pentru stabilirea ierarhiei finale a grupei.
 
"În fiecare an ne dorim să ajungem în Final Four, în fiecare an ne dorim să facem performanţă. E încă foarte devreme, suntem abia în prima grupă în Liga Campionilor, lucrurile merg foarte bine, nu am pierdut niciun meci deocamdată. Ne dorim să o ţinem pe această linie însă cu siguranţă că este un drum foarte lung până în luna mai, după cum bine ştiţi în Grupele Principale întâlnim trei adversari extrem de puternici, deci este greu de prezis ce se va întâmpla. Ne antrenăm şi ne dorim să ajungem în Final Four ca în fiecare an", a adăugat Neagu.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare