Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Rezumat MP de Formula 1 al Italiei. Leclerc câştigă o cursă pe care a condus-o de la un capăt la celălalt

VIDEO | Rezumat MP de Formula 1 al Italiei. Leclerc câştigă o cursă pe care a condus-o de la un capăt la celălaltgalerie foto

Formula 1

Comentarii

Charles Leclerc a adus prima victorie după nouă ani pentru Ferrari în cursa de casă de la Monza.

Plecat din pole position, tânărul pilot monegasc i-a rezistat eroic liderului din clasamentul mondial, Lewis Hamilton. Apoi britanicul a ratat un viraj şi i-a cedat poziţia a doua coechipierului Bottas. Finlandezul nu a putut fi la fel de incisiv cu leclerc, iar pilotul de la Ferrari a obtinut a doua victorie consecutivă în Formula 1. Bottas a terminat al doilea, în timp ce Hamilton a trebuit să se mulţumească cu poziţia a treia şi cu punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur. Dezamăgirea zilei la Monza a fost Sebastian Vettel, care a terminat doar pe poziţia a 13-a în faţa fanilor italieni. În clasamentul general, Hamilton continuă să fie lider, cu 63 puncte avans faţă de Bottas. Leclerc a urcat pe patru, în faţa coechipierului Vettel şi la 3 puncte în spatele lui Max Verstappen.

UPDATE: Cum s-a încheiat cursa

1) Leclerc

2) Bottas +0.835

3) Hamilton +35.199

4) Ricciardo +45.515

5) Hulkenberg +58.165

6) Albon +59.315

7) Perez +73.802

8) Verstappen +74.492

9) Giovinazzi +1 Lap

10) Norris +1 Lap

FINAL - Leclerc se impune la Monza

UPDATE: (Turul 43/53) Hamilton greşeşte şi pierde locul secund. Bottas trece pe doi

UPDATE: Cum stau lucrurile în turul 41/53

1) Leclerc

2) Hamilton +0.913

3) Bottas +2.661

4) Ricciardo +33.935

5) Hulkenberg +50.189

6) Albon +56.382

UPDATE: Turul (36/53) Hamilton îl preseză pe Leclerc şi-l forţează pe pilotul celor de la Ferrari să ”taie” o şicană şi să treacă peste vibratoare.

UPDATE: (Turul 23/53) Leclerc îl forţează pe Hamilton să iasă în decor

UPDATE: (Turul 20/53) Raikkonen a primit aceeaşi sancţiune ca şi Vettel, pentru că a intrat cu pneurile greşite în cursă

UPDATE: Lance Stroll a fost, de asemenea, penalizat pentru partea sa de vină în haosul provocat de Sebastian Vettel

UPDATE: Turul 14/53 - Kimi Raikkonen este cercetat pentru că a început cursa pe anvelope greşite

UPDATE: Cum stau lucrurile în turul 12/53

1) Leclerc

2) Hamilton +1.361

3) Bottas +2.668

4) Ricciardo +13.260

5) Hulkenberg +15.172

6) Sainz +18.250

UPDATE: Vettel a primit o penalizare de 10 secunde cu stop/start de la boxe.

UPDATE: Vettel iese în decor, apoi îl acroşează pe Lance Stroll la revenirea pe pistă. Probabil va urma o depunctare pentru neamţ.

UPDATE: Leclerc trece de prima şicană în faţa lui Hamilton. Verstappen a fost nevoit să treacă pe la boxe, după doar un tur, pentru a-şi schimba partea frontală spartă.

UPDATE: A început cursa!

Telekom Sport va propune duminică, 8 septembrie, de la ora 16:00 să urmăriţi una dintre cele mai tari curse ale anului din sezonul de Formula 1:  Marele Premiu de Formula 1 al Italiei

  • LIVE VIDEO | Marele Premiu de Formula 1 al Italiei de la ora 16:00 la Telekom Sport

Considerată una dintre cele mai longevive curse din calendarul Formulei 1, cursa de la Monza a debutat (teoretic) în 1921.  Prima cursă oficială la Monza s-a ţinut însă în 1950, atunci când circuitul a fost selectat între cele 7 curse care au format primul Campionat Mondial de Formula 1. Din acel moment, alături de Marele Premiu al Marii Britanii, competiţia din Italia este singura care s-a desfăşurat an de an, fără întrerupere.

"La Pista Magica" este din nou pregătită de spectacol şi îl aşteaptă pe campionul mondial, Lewis Hamilton să devină cel mai titrat pilot din istoria competiţiei. Pe acest circuit, britanicul este recordman, la egalitate cu legendarul Michael Schumacher (5 victorii). Hamilton poate doborî acest record chiar duminică, în direct la Telekom Sport.

În prezent, circuitul de la Monza este unul dintre cele mai aşteptate locuri din calendarul Formulei 1. Pe parcursul a 53 de tururi care solicită la maximum capacităţile piloţilor şi ale maşinilor lor, cursa de la Monza oferă an de an, momente de intensitate maximă şi performanţe impresionante.

  • LIVE VIDEO | Marele Premiu de Formula 1 al Italiei de la ora 16:00 la Telekom Sport

Nu mai puţin de 5,793 de km are acest circuit, iar lungimea cursei se ridică la 306.72 km. De-a lungul timpului, scuderia Ferrari s-a impus de cele mai multe ori (19). Anul trecut, victoria i-a aparţinut aşa cum era de aşteptat lui Hamilton, în ciuda faptului că finlandezul Kimi Raikkonen a pornit din pole-position. Pilotul de la Mercedes a terminat până la urmă pe doi, iar coechipierul său, Valtteri Bottas a fost al treilea. Cel mai rapid tur de pistă i-a aparţinut lui Hamilton, 1:22:497.

De altfel, din ultimele 7 ediţii ale Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei, britanicul a câştigat 5. Doar Rosberg în 2016 şi Vettel au reuşit să mai câştige din 2012 încoace.

Legendarul Michael Scumacher s-a impus la Monza de 5 ori şi deţine recordul de victorii în Marele Premiu al Italiei, la egalitate cu Hamilton. În 2006, după o victorie aici, şi-a anunţat şi retragerea din formula 1, lăsându-i locul finlandezului Kimi Raikkonen. Nelson Piquet şi are patru victorii la Monza, iar Juan Manuel Fangio, Ronnie Peterson, Alain Prost şi Stirling Moss câte 3 succese.
 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: formula 1 italia 

viewscnt
Articole similare