Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO REZUMAT | Real Madrid - Barcelona 0-1. Catalanii câştigă a doua oară în trei zile pe Santiago Bernabeu. Ivan Rakitic a lovit decisiv

VIDEO REZUMAT | Real Madrid - Barcelona 0-1. Catalanii câştigă a doua oară în trei zile pe Santiago Bernabeu. Ivan Rakitic a lovit decisivgalerie foto

La Liga

Comentarii

FC Barcelona a învins-o din nou pe Real Madrid, sâmbătă seară, scor 1-0, pe Santiago Bernabeu, în etapa a 26-a din La Liga, într-un meci transmis în direct la Telekom Sport.

La trei zile de la succesul obţinut la scor de neprezentare pe Santiago Bernabeu, în returul semifinalelor Cupei Spaniei, FC Barcelona se impune din nou pe terenul Realului, pe care o scoate practic din lupta pentru titlu. În urma acestui succes, catalanii s-au distanţat la 12 puncte de marea rivală, care se află pe poziţia a treia, şi la zece de Atletico Madrid, care nu a jucat în această rundă.

Unicul gol al victoriei a fost marcat de Ivan Rakitic, în minutul 26, cu un lob de mare efect. Cele două echipe s-au întrecut apoi în ratări, însă cea mai mare şansă de gol a avut-o Leo Messi, în ultimul minut de joc. Starul argentinian a şutat superb din marginea careului de 16 metri, iar mingea trimisă de argentinian a trecut la câţiva centimetri de poarta lui Thibaut Courtois, care era bătut.

S-a terminat 1-0, iar Barcelona a ajuns la 96 de victorii în faţa marii rivale. Pentru prima oară din 1932, catalanii au mai multe succese în El Clasico decât Real Madrid, care rămâne cu 95 de victorii.

 

 

VIDEO | Real Madrid - Barcelona 0-1 (Rakitic 26)

Echipele de start:

Real Madrid: Courtois - Carvajal, S. Ramos, Varane, Reguilon - Modric, Casemiro (Isco 75), Kroos (F. Valverde  - Bale (Asensio 61), Benzema, Vinicius.
Rezerve: K. Navas - Marcelo, Valverde, Lucas V., Asensio, Isco, Ceballos.

FC Barcelona:  ter Stegen - Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Alba -  Rakitic, Busquets (N. Semedo 90+2), Arthur (A. Vidal 71) - Messi, Suarez, Dembele (Coutinho 78).
Rezerve: Cillessen - Umtiti, Alena, Coutinho, J. Murillo, S. Roberto, Vidal, Malcom.


Min. 90+3: Şansă uriaşă pentru Leo Messi. Argentinianul a şutat superb din marginea careului, mingea trecând puţin peste poarta lui Courtois, care era bătut.

Min. 90+1: Încă o ocazie pentru Real Madrid, însă ter Stegen nu are nicio problemă în a reţine mingea reluată cu capul de Varane.

Min. 87: Ocazie Real Madrid. Benzema îşi încearcă norocul cu un şut de la mare distanţă, dar ter Stegen este la post.

Min. 70: Messi îl găseşte excelent pe Dembele, în stânga, iar francezul pătrunde şi şutează la colţul, însă mingea trece pe lângă poartă.

Min. 63: Cartonaş galben şi pentru Clement Lenglet, pentru o lovitură cu cotul asupra lui Sergio Ramos.

Min. 61: Cartonaş galben pentru Sergio Ramos. Căpitanul Realului îl blochează pe Leo Messi şi primeşte cartonaş galben. Sergio Ramos va rata următorul meci al Realului.

Min. 59: Ocazie mare Real Madrid. Vinicius trage în blocajul lui Lenglet, din poziţie favorabilă.

Min. 58: Dani Carvajal, cât pe ce să reia în propria poartă, după o centrare a lui Dembele, din stânga. Mingea trece puţin pe lângă poartă şi se duce în corner.

Min. 57: Dembele şutează la firul ierbii din afara carelui, după o pasă a lui Messi, dar Courtois reuşeşte să reţină.

Min. 49: Ratare imensă a lui Karim Benzema, după o centrare a lui Casemiro, însă tuşierul semnalizează ofsaid.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Pauză.

Min. 45+1: Gest golănesc al lui Sergio Ramos! Căpitanul Realului îi aplică o lovitură în faţă argentinianului chiar în faţa arbitrului, care lasă jocul să continue.

Min. 40: Dublă ocazie pentru Barcelona. Luis Suarez trage puternic din marginea careului de 16 metri, Courtois respinge în faţă, iar Leo Messi ajunge la minge şi reia slab din cădere, goalkeeper-ul belgian al Realului fiind din nou la post.

Min. 32: Ocazie Real Madrid. Reguilon trage puternic din demivoleu, de la aproximativ 25 de metri, iar mingea trece la mică distanţă de stâlpul din dreapta porţii lui ter Stegen.

Min. 26: GOOOL Barcelona. Rakitic deschide scorul după ce îl lobează pe Courtois.

Min. 22: Fază periculoasă a madrilenilor, declanşată de Vinicius, în flancul stâng. Brazilianul i-a pasat lui Benzema, care a jucat mai departe pentru Modric, iar croatul a încercat un şut la firul ierbii, dar a trimis în blocaj.

Min. 19: Ocazie mare pentru catalani. Leo Messi primeşte o pasă de la Suarez, preia pe piept şi pătrunde în careu, reuşind să-l lobeze pe Courtois, dar mingea nu prinde cadrul porţii şi este ajunsă de Reguilon.

Min. 15: Ocazie Barcelona. Luis Suarez şutează bine din marginea careului de 16 metri, iar Courtois are o intervenţie excelentă şi scoate în corner.

Min. 13: Toni Kroos trage bine din afara careului, mingea fiind şi deviată de Arthur, dar ter Stegen este la post şi reuşeşte să reţină.

Min. 10: Ocazie Real Madrid. Benzema pătrunde în stânga şi şutează din unghi, însă mingea trece mult pe lângă poarta lui ter Stegen.

Min. 5: Prima acţiune periculoasă a catalanilor: Messi încearcă o pasă filtrantă pentru Luis Suarez, dar uruguayanul nu ajunge la minge, iar madrilenii scot în corner.

Min. 3: Gareth Bale trage mult peste poarta lui ter Stegen, din lovitură liberă.

Min. 2: Cartonaş galben pentru Sergio Busquets. Mijlocaşul Barcelonei pierde mingea, apoi îl faultează pe Toni Kroos, la marginea careului de 16 metri. Lovitură liberă pentru Real Madrid.

Min. 1: Începe El Clasico. Catalanii au avut lovitura de start.


Mai sunt mai puţin de 4 ore până la marele meci din campionat. Pentru Lionel Messi şi Sergio Ramos partida e una specială. Starurile celor două formaţii joacă în meciurile cu numărul 41, respectiv 42 în duelurile Real Madrid - Barcelona. Ambii sunt la un pas să-i depăşească pe Gento, Sanchis şi Xavi (42 de meciuri fiecare)

 

 

El Clasico din La Liga (partida retur) se joacă la câteva zile distanţă după partida retur din Copa del Rey (0-3) dintre cele două mari rivale. Meciul meciurilor aşa cum a fost el numit de presa internaţională este un duel de ”totul sau nimic” pentru formaţia lui Santiago Solari, obligată să câştige pentru a rămâne în cursa pentru titlu în Spania.

  • Real Madrid - Barcelona LIVE VIDEO ONLINE şi la Telekom Sport 1, sâmbătă de la 21:45  

O victorie a catalanilor, sau chiar o remiză pe Bernabeu este echivalentă cu eliminarea rivalilor din lupta pentru trofeu. Mai ales că în acest context, trupa lui Valverde ar avea avantajul clar al meciurilor directe.

El Clasico Real Madrid vs Barcelona în La Liga

De-alungul timpului, Real Madrid şi FC Barcelona s-au întâlnit de 177 de ori în campionatul spaniol. Victoriile sunt împărţite în mod aproape egal: madrilenii s-au impus în 72 de partide, iar catalanii în 71 dintre ele.

Ultimul duel în La Liga între cele două mari rivale pe Santiago Bernabeu a fost în decembrie 2017, dar este cu tristă amintire pentru fanii lui Real Madrid, pentru că echipa antrenată la acea vreme de Zidane a pierdut cu 3-0, într-o partidă în care Messi, Suarez şi Aleix Vidal şi-au trecut numele pe lista marcatorilor.

Era al doilea succes la rând pentru catalani pe Bernabeu, după o victorie cu 3-2 în aprilie 2017, cu un gol decisiv marcat de Lionel Messi în minutul 93. Real Madrid a câştigat ultimul El Clasico pe Santiago Bernabeu în 2014, pe vremea când Carlo Ancelotti era antrenorul madrilenilor, iar Cristiano Ronaldo era superstarul din teren. Ronaldo a egalat de altfel atunci la 1, iar Pepe şi Benzema au punctat pentru 3-1, anulând reuşita lui Neymar din minutul 4.

Miercuri, FC Barcelona a trecut cu scorul de 3-0 de Real Madrid în manşa retur din Cupa Spaniei şi a acces pentru al şaselea an consecutiv în finala Cupei Regelui, după 4-1 la general. Cronica meciului disputat miercuri precum şi golurile marcate le gaseşti pe site-ul nostru »»» detalii aici

Real Madrid vs Barcelona: cele mai clare victorii din istoria confruntărilor directe

Dacă includem şi meciurile amicale, partida de sâmbătă dintre Real Madrid şi Barcelona va fi meciul cu numărul 275 dintre cele două mari rivale. Fără partide amicale, cele două mari forţe ale Spaniei se vor întâlni în această săptămână în meciurile cu numărul 240 şi 241.

  • Real Madrid - Barcelona LIVE VIDEO ONLINE şi la Telekom Sport 1, sâmbătă de la 21:45  

Real Madrid a obţinut cel mai clar succes din toată istoria El Clasico, pe 19 iunie 1943, atunci când s-a impus în Copa del Rey cu incredibilul scor de 11-1. Cel mai categoric succes al catalanilor s-a produs pe 24 septembrie 1950, atunci când FC Barcelona a învins cu 7-2 Real Madrid în La Liga.

El Clasico Real Madrid - Barcelona: ei sunt cei mai buni marcatori all time din duelurile directe

Cristiano Ronaldo nu mai joacă la Real Madrid. Portughezul a plecat la 33 de ani pe 105 milioane de euro la Juventus Torino. Cel mai bun marcator din istoria clubului madrilen era şi cel mai bun marcator al clubului în toată istoria El Clasico.

Ronaldo punctase de 18 ori în poarta Barcelonei, 5 dintre goluri fiind marcate în Cupa Spaniei. Barcelona îl are încă pe Lionel Messi, fotbalistul cu cele mai multe goluri în istoria duelurilor directe: 26 de goluri.

Alfredo di Stefano, cel mai mare fotbalist din istoria madrilenilor alături de Ronaldo are 18 reuşite în 16 meciuri jucate contra catalanilor, în timp ce Raul a marcat de 15 ori în 15 meciuri. Barcelona are în Cesar Rodriguez Alvarez al doilea marcator din toate timpurile în istoria meciurilor directe.

Fostul vârf din anii 50 a marcat de 14 ori, adică la fel de mult ca actualul preşedinte de onoare al ”albilor”, Paco Gento. Din actualul lot, Luis Suarez are 9 reuşite în El Clasico, o cifră pe care o atinge şi celălalt nouar din lor, Karim Benzema. De precizat că aceste informaţii sunt valabile înainte de prima confruntare directă a săptămânii, programată în Cupa Spaniei.

Real Madrid - Barcelona: situaţia la zi în clasamentul La Liga

Echipa lui Ernesto Valverde este liderul la zi în Spania cu 57 de puncte. Ea este urmată în clasament de Atletico Madrid cu 50 de puncte şi de Real Madrid cu 48 de puncte. Aşadar, cele două echipe sunt despărţite de 9 puncte, dar Barcelona are marele avantaj al meciului direct din tur, câştigat cu scorul de 5-1. Prin urmare, se poate considera că gruparea catalană are 10 puncte avans, întrucât la egalitate de puncte se iau în considerare meciurile directe dintre două formaţii aflate în această situaţie.

Real Madrid vs FC Barcelona valoarea de piaţă a celor două loturi

Lotul grupării blanco este cotat la 973 de milioane de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.com. O cifră care a scăzut evident, după plecarea super starului portughez, Cristiano Ronaldo. De cealălaltă parte, FC Barcelona are un lot evaluat la 1.17 miliarde de euro. Asta înseamnă că cele două mari rivale pot alinia 50 de jucători cotaţi de sursa citată la 2 miliarde de euro.

Evident, Lionel Messi e cel mai bine cotat dintre fotbaliştii lui Valverde. Cota sa de piaţă ajunge la 160 de milioane de euro. El este urmat de Philippe Coutinho (140 de milioane de euro) şi de Marc Andre Ter Stegen (80 de milioane de euro).

  • Real Madrid - Barcelona LIVE VIDEO ONLINE şi la Telekom Sport 1, sâmbătă de la 21:45  

La Real Madrid, Toni Kroos este fotbalistul cel mai bine cotat, cu o cotă de piaţă de 80 de milioane de euro. Kroos este urmat de Gareth Bale, Raphael Varane şi Marco Asensio, toţi cu aceeaşi cotă. Teoretic, primii doi fotbalişti de la Real Madrid ca şi cotă de piaţă sunt evaluaţi împreună la nivelul lui Lionel Messi: 160 de milioane de euro. Cea mai mică cotă o are portarul Luca Zidane (300 de mii de euro) şi proaspăta achiziţie, Brahim Diaz (5 milioane de euro).

De la Barca, cei mai slabi cotaţi sunt Sergi Samper (2 milioane de euro) şi Thomas Vermaelen (3 milioane de euro). Căpitanul şi vedeta madrilenilor, Sergio Ramos (foto) are o cotă de piaţă în scădere, de numai 30 de milioane de euro.

Jose is back! Portughezul va comenta meciul pentru beIN Marea Britanie

Jose Mourinho va comenta Real - Barcelona, meciul de campionat programat pe 2 martie. Fost antrenor al "galacticilor", portughezul va fi la microfonul postului beIN Marea Britanie alături de un comentator profesionist şi va analiza cel mai urmărit meci al planetei.

  • Real Madrid - Barcelona LIVE VIDEO ONLINE şi la Telekom Sport 1, sâmbătă de la 21:45  

Mourinho nu este la prima astfel de experienţă: luna trecută a comentat pentru acelaşi post partida dintre Arsenal şi Chelsea, din Premier League. De pe 8 martie, Jose Mourinho va fi analist UEFA Champions League pentru un post de televiziune din Rusia.


Echipe probabile

  • Real Madrid: Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Kroos, Modric, Casemiro - Bale, Benzema, Vinicius Jr
  • FC Barcelona: ter Stegen - Semedo, Pique, Umtiti, Alba - Rakitic, Busquets, Vidal - Messi, Suarez, Dembele

Cine transmite meciul Real Madrid - FC Barcelona. Pe ce program se vede Real - Barca

Partida derby a campionatului spaniol de fotbal se poate urmări sâmbătă, de la ora 21:45 în direct la Telekom Sport 1. Meciul va fi comentat de colegul nostru Emil Grădinescu.

Cine este arbitrul din El Clasico

Iniţial, meciul Real Madrid - Barcelona din campionat trebuia să fie arbitrat de Hernandez Hernandez. Doar că acesta din urmă s-a accidentat şi a fost înlocuit de mult mai cunoscutul Alberto Undiano Mallenco. Pentru centralul basc va fi cel de-al 7-lea El Clasico pe care îl arbitrează, dar şi primul în care se va putea folosit de tehnologia VAR. De remarcat că Mallenco a fost la centru în două Clasico disputate pe Bernabeu şi ambele câştigate de FC Barcelona (6-2 şi 4-3).

În vârstă de 45 de ani, centralul basc s-a născut la Pamplona şi este arbitru FIFA din 2004, la patru ani după ce şi-a început cariera pe prima scenă a fotbalului spaniol. Are meciuri arbitrate în mai toate competiţiile importante, de la Uefa Champions League până la Cupa Mondială.

Pe Real Madrid a arbitrat-o în 58 de meciuri, formaţia blanco reuşind să câştige 37 dintre ele. Nu mai puţin de 172 de cartonaşe galbene a acordat Mallenco în meciurile în care a arbitrat-o pe Real Madrid şi 8 cartonaşe roşii.

Pe FC Barcelona a arbitrat-o în 57 de meciuri, formaţia catalană reuşind să câştige 34 dintre ele. Barca a pierdut însă doar 8 meciuri cu Mallenco la centru, Real Madrid cu patru mai multe. În meciurile catalanilor, Undiano a acordat un total de 124 de cartonaşe galbene şi 5 roşii. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: real madrid - barcelona live video online 

viewscnt
Articole similare