Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Rio Ferdinand a dezvăluit secretul din spatele carierei fabuloase a lui Cristiano Ronaldo. "Nu este o întâmplare că marchează 40-50 de goluri pe sezon"

VIDEO | Rio Ferdinand a dezvăluit secretul din spatele carierei fabuloase a lui Cristiano Ronaldo. "Nu este o întâmplare că marchează 40-50 de goluri pe sezon"

Fotbal

Comentarii

Fostul mare fundaş englez, Rio Ferdinand, a povestit care a fost secretul din spatele ascensiunii fulminante a fostului său coechipier de la Manchester United, Cristiano Ronaldo. Cei doi au fost colegi între 2003 şi 2009, perioadă în care lusitanul a îmbrăcat tricoul "diavolilor roşii".

În momentul sosirii lui Ronaldo la Manchester, Rio Ferdinand avea deja un sezon la United şi alte două fantastice pentru Leeds. Sir Alex Ferguson a plătit 30 de milioane de lire pentru fundaşul central în vârstă de 24 de ani, care juca de cinci ani şi în naţionala de seniori a Angliei. Era un star în devenire, cu o personalitate puternică, ce avea în timp să-l transforme într-unul dintre liderii vestiarului. Ronaldo era doar un puşti din Madeira, adus pentru 15 milioane de euro, talentat, dar care era străin de marea perfomanţă. 

Totul avea să se schimbe rapid, odată cu acomodarea lui Ronaldo la fotbalul britanic, după cum a povestit Rio Ferdinand pentru Goal.com. Transformarea a fost una care l-a uimit şi pe Ferdinand, dar care i-a acestuia că prin multă muncă şi sacrificiul, roadele sunt pe măsura investiţiilor, de orice natură.

"Cristiano este un exemplu. Când a semnat cu Manchester United era un puşti, avea 18 ani. Este prima persoană pe care am văzut-o că şi-a construit o echipă în jurul său. Bucătar, nutriţionist, medic, fizioterapeut. Acest tip a investit în el pentru a deveni uriaş. Nu este o întâmplare că este unde este, nu este o întâmplare că este cel mai bun jucător din lume, nu este o întâmplare că marchează 40-50 de goluri pe sezon. Jucam tenis de masă şi îl băteam rău, în fiecare zi. Eram prea bun, dar el revenea şi juca: <<Încă un joc, încă un joc!>>.

Cum devii un jucător mare? Trebuie să munceşti din greu. Dacă munceşti mult, îţi faci norocul. Dacă ne uităm la jucătorii mari, de exemplu Cristiano Ronaldo. Trebuie să fii obsedat. E nevoie de obsesie când e vorba de etică, pregătire, dorinţă. Trebuie să te uiţi şi la alte persoane pentru a te inspira. Ronaldo fără Messi, Messi fără Ronaldo ar avea realizările de acum? Ar fi marcat atâtea goluri? Nu cred. Magic Johnson, baschetbalistul, a avut nevoie de Larry Bird. Roger Federer şi Rafael Nadal au avut nevoie unul de altul.

Cristiano Ronaldo stătea acolo, se uita la Carlos Tevez care se schimba în vestiar, la Wayne Rooney, care se schimba şi el în altă parte, şi îşi spunea în gând: <<Eu voi fi golgeterul în acest sezon, nu ei. Eu voi fi>>. Ryan Giggs într-o parte, David Beckham în altă parte, în cealaltă: <<Voi da mai multe pase de gol în acest sezon. Asta este dorinţa mea, acesta este obiectivul meu. El are patru, deja. Eu am trei. Etapa viitoare voi da cel puţin două>>. Acesta este etalonul pentru a fi un jucător mare", a declarat Rio Ferdinand.

Afla mai multe despre: fotbalronaldoferdinand 

viewscnt
Articole similare