Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Rivalitate şi în apă. Cum arată un derby Dinamo - Steaua la polo feminin

VIDEO | Rivalitate şi în apă. Cum arată un derby Dinamo - Steaua la polo feminingalerie foto

Alte sporturi

Comentarii

Derby-urile dintre Dinamo şi Steaua se joacă la intensitate maximă chiar şi când este vorba de polo, iar lucrurile nu se schimbă cu nimic când joacă fetele. Rivalitatea este aceeaşi ca în duelurile băieţilor.

Începutul lui 2019 va rămâne un moment important în istoria echipei feminine de polo pe apă a clubului Dinamo. Fetele antrenate de Florian Dumitrache au obţinut prima victorie contra rivalelor din Ghencea. Succesul a fost obţinut după un scenariu ireal. Dinamovistele au fost conduse cu 6-2, dar au revenit şi s-au impus cu 8-6. Căpitanul lui Dinamo este o moldoveancă de peste Prut, cu nume mai puţin obişnuit, Chelsea Grandrabura.

''Ni s-a spus că polo feminin este mai dur decât polo masculin. Sub apă se dau pumni, picioare, este un sport foarte dur. Deasupra apei nu prea se vede. Dacă arbitrul observă ceva, te elimină şi atunci toată lupta se dă sub apă.'' a declarat Chelsea Grandrabura.

Echipa de polo feminin a clubului Dinamo a fost înfiinţată în 2016, iar acum este antrenată de unul dintre cei mai experimentaţi oameni din România. Florian Dumitrache şi-a dedicat toată viaţa pentru polo, iar în 2015 a câştigat ultimul titlu cu echipa de polo masculin a clubului. 

''Am lucrat 38 de ani cu băieţii. Fetele sunt mai docile, mai educate, mai respectuoase. Mai avem ceva probleme de ierarhizare în echipă, pentru că avem fete de vârste diferite şi de naţionalităţi diferite. La noi, şedinţa tehnică şi îndrumările din timpul meciurilor sunt în patru limbi: română, maghiară, rusă şi engleză.'' a declarat Florian Dumitrache, antrenorul lui Dinamo. 

 

 

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: polodinamosteauaderbyapa 

viewscnt
Articole similare